Real Turmat Couscous med linser och spenat (vegetarisk)
Denna maträtt är vegetarisk
Nu har du ännu en vegetarisk maträtt att ta med på utflykten.
Vad du behöver för att laga mat är 70-100 grader varmt vatten och en sked, som gärna får vara extra lång.
Maten tillagas direkt i påsen, som också kan användas för att äta ur.
Tillberedning:
- Riv av toppen på påsen vid märket.
- Tillsätt 70-100 grader varmt vatten till den nivåmarkering som anges på baksidan av påsen.
- Rör om, stäng påsen med förslutningen och vänta 8-10 minuter.
Maten håller sig bäst varm om du äter direkt från påsen, och så slipper du också att diska.
TIPS: Om det är kallt så kan du låta maten stå i sovsäcken (eller under jackan) så att den håller värmen bäst - och värmen som avges kommer också att gynna dig.
När du är klar kan du med gott samvete bränna påsen på elden eller använda den som en skräppåse för t.ex. toalettpapper.
Det används först och främst färska norska ingredienser och maträtten tillagas - till skillnad från de flesta alternativ - helt innan den torkas. Lägg också till Real Turmats egenutvecklade torkningsprocess som på ett bättre sätt bevarar maträttens naturliga smak, arom, utseende och näringsvärde.
Detaljer:
- Nettovikt: 121 gram
- Bruttovikt: 140 gram
- Vikt när den är tillagad (tillsatt vatten): 500 gram
- Ingredienser: Couscous (vete), linser, sojakött, salt, chili, morötter, grädde (mjölk), lök, gröna bönor, blomkål, majsstärkelse, rapsolja, spenat, selleri, sojasås, vegetabilisk buljong (soja), vitlök, kryddor, askorbinsyra, ris, vetemjöl, soja, paprika, grönsaksbuljong, tomatpuré, basilika, salt, laktos. Anti-oxidant: Askorbinsyra (vitamin C)