Klädvård

Gör dina friluftskläder mer vattenavvisande med tekniskt tvättmedel och impregnering för kläder och utrustning. Hos Outdoor Brands har vi högkvalitativ impregnering för jackor, regnkläder, skor, skjortor och liknande. Oavsett om du vill impregnera dun, bomull, ull, textilier med membran och mycket mer. Läs mer om produkterna nedan och ta hand om dina kläder på rätt sätt.

 

 

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Toko Eco Textile Proof 500ml
  Toko Eco Textile Proof 500ml
  141,70 kr
  Loading stock...
 2. Toko Eco Textile Wash 250ml
  Toko Eco Textile Wash 250ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 3. Toko Eco Wool Wash 250 ml
  Toko Eco Wool Wash 250 ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 4. Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  193,70 kr
  Loading stock...
 5. Fjällräven Greenland Wax
  Fjällräven Greenland Wax
  102,70 kr
  Loading stock...
 6. Toko Eco Down Wash 250 ml
  Toko Eco Down Wash 250 ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 7. Toko Eco Wash-In Proof 250 ml
  Toko Eco Wash-In Proof 250 ml
  102,70 kr
  Loading stock...
 8. Nikwax TX Direct imprægnering
  Nikwax TX Direct imprægnering
  141,70 kr
  Loading stock...
 9. GearAid Zipper Lubricant
  GearAid Zipper Lubricant
  76,70 kr
  Loading stock...
 10. Guppy Friend Zero MicroWaste Tvättpåse
  Guppy Friend Zero MicroWaste Tvättpåse
  284,70 kr
  Loading stock...
 11. Nikwax Downproof
  Nikwax Downproof
  141,70 kr
  Loading stock...
 12. Nikwax Cotton Proof imprægnering
  Nikwax Cotton Proof imprægnering
  141,70 kr
  Loading stock...
 13. Nikwax Basewash
  Nikwax Basewash
  102,70 kr
  Loading stock...

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Ge dina kläder nytt liv med impregnering

Vill du behålla och njuta av dina friluftskläder i många år? Vill du undvika att få en kall och blöt upplevelse av din regnjacka, overall eller skor? Det är något som de flesta av oss skulle nicka ja till. Om du känner likadant så rekommenderar vi att du tvättar och impregnerar dina kläder regelbundet. Impregnering skyddar din utrustning och hjälper dig att hålla dig torr på utflykten eller vandringen.

Metoden fungerar genom att ge en vattenavvisande yta som gör dina friluftskläder mindre känsliga för olje-, smuts- och fettfläckar. Detta skapar en yta som stöter bort vatten och smuts. Då kan du njuta av dina kläder i flera år. På Outdoor Brands erbjuder vi miljövänliga och vattenavvisande sprayer från Nikwax, Fjällräven och Toko. Idealisk för praktiskt taget alla typer av kläder – inklusive fleece- och friluftskläder.

Har du läderhandskar? Då kan vi naturligtvis också vara till hjälp. Bland annat har svenska Hestra utvecklat ett läderbalsam som är anpassat till handskarnas impregnering och förhindrar att lädret torkar ut. När du använder läderbalsam på dina handskar ökar du livslängden, gör dem smidigare och förbättrar lädrets vattenavvisande egenskaper.

Se alla våra varumärken för utomhus- och fritidsaktiviteter här.

 

Så här tar du hand om dina friluftskläder

När du ska impregnera dina kläder är det viktigt att du har koll på materialet, tvätten och impregneringen. Vissa väljer att använda en spray för att impregnera, medan andra tvättar eller masserar in behandlingen i materialet.

Vilken metod du ska använda beror på dina produkter och vad som är lättast för dig. Oavsett vilket bör du alltid börja med en grundlig rengöring. Läs mer av våra goda råd nedan.

 

Vid impregnering av regnkläder

Ett sätt att förlänga jackornas livslängd är att investera i en impregnering i sprayform. Här återställer du jackornas andningsförmåga och vattentäthet. Vid impregnering av jackor har du också möjlighet för en Wash-In. Fördelarna med denna impregnering är att jackan inte behöver torka mellan tvätt och impregnering. Dessutom kan du impregnera flera plagg på en gång.

Är regnjackan väldigt smutsig? Då rekommenderar vi ett tekniskt tvättmedel för regnkläder före impregnering. Då får du optimal impregnering och vattentäthet. "Tekniskt tvättmedel" är ett paraplybegrepp för ett milt tvättmedel som inte förstör eller hämmar de egenskaper som ofta finns i friluftskläder. Genom att välja en PFC-fri produkt hjälper du också till att rädda miljön från skadliga ämnen.

 

Tvätta din dunjacka på rätt sätt

Har du köpt en ny dunjacka? Då är det synd att inte ta hand om den på rätt sätt. En dunjacka består av många små fina dun som tillsammans ger dig en behaglig isolering. Tyvärr klumpar den ihop sig om den utsätts för fukt, svett eller smuts. Detta innebär sämre isolering, vilket du naturligtvis vill undvika.

Därför är det viktigt att du tvättar din dunjacka enligt anvisningarna. Använd också tvättmedel som är lämpligt för dun och torka dunjackan omedelbart efter tvätt. När du impregnerar din jacka kommer den inte bara att se bättre ut. Den kommer även att behålla sina goda egenskaper i större utsträckning och det förlänger livslängden.

Se våra moderna dunjackor för kvinnor och för män här.

 

Impregnering av kläder i tvättmaskinen

Efter en aktiv dag utomhus kan det vara frestande att slänga sport- eller friluftskläderna i tvättmaskinen. Det är dock viktigt att du använder rätt tvättmedel och program för dina kläder. Vanligt tvättmedel innehåller till exempel lösningsmedel som kan förstöra membranens andningsförmåga.

Du kan alltså tvätta impregnerade kläder i tvättmaskinen så länge tvättmedlet, temperaturen och centrifugeringen är korrekta. Tänk också på att du bör tvätta ull försiktigt med rätt tvättprogram. Kläderna behöver inte tvättas så ofta, men ibland kan det vara behov för att få bort smuts och lukt.

Se hur du impregnerar din skaljacka här:

 

Köp effektiv impregnering för kläder på Outdoor Brands

Om du ofta vistas utomhus vet du att vind och väder kan tära på materialet i dina kläder. Hos Outdoor Brands har vi lyckligtvis ett brett utbud av tvätt-, impregnerings- och vaxprodukter. De fungerar för material som dun, membrantextilier, bomull med mera.

Titta till exempel på Fjällräven, som är kända för sitt G-1000-tyg, som du kan ta hand om med deras grönlandsvax. Vaxet gör tyget mer vattenavvisande, vindtätt och ökar slitstyrkan, eftersom vaxet ger ett extra lager på utsidan av dina byxor eller din jacka. Det ger dig de bästa förutsättningarna för att ta hand om dina kläder.Ett köp hos Outdoor Brands garanterar dig snabbast möjliga leverans och produkter av hög kvalitet. Har du frågor om vår video, utbud eller liknande? Då är du alltid välkommen att få vägledning och hjälp från vår erfarna kundtjänst.

Showing stores closest to
There are no stores.