Barnryggsäckar

Hitta de bästa barnryggsäckarna på marknaden. Gör ditt barn redo för dagis, skolstart, scout- eller vandringssemester med en bra barnryggsäck. Få hög bärkomfort för de små liven. Det är väldigt viktigt – även om de är unga och inte bär på många kilon.

10 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Specialpris 389,35 kr Ordinarie pris 778,70 kr
  Loading stock...
 2. Fjällräven Vardag Mini rygsæk, 6,5 ltr.
  Fjällräven Vardag Mini rygsæk, 6,5 ltr.
  Specialpris 324,35 kr Ordinarie pris 648,70 kr
  Loading stock...
 3. Bergans Birkebeiner 40 liter, juniorryggsäck
  Bergans Birkebeiner 40 liter, juniorryggsäck
  1 363,70 kr
  Loading stock...
 4. Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Specialpris 389,35 kr Ordinarie pris 778,70 kr
  Loading stock...
 5. Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Specialpris 389,35 kr Ordinarie pris 778,70 kr
  Loading stock...
 6. BER Lilletind 12, Beet Red/Raspberry
  BER Lilletind 12, Beet Red/Raspberry
  388,70 kr
  Loading stock...
 7. Bergans Lilletind 12 l ryggsäck, barn
  Bergans Lilletind 12 l ryggsäck, barn
  453,70 kr
  Loading stock...
 8. FJ Vardag Mini, Blue Ridge
  FJ Vardag Mini, Blue Ridge
  Specialpris 324,35 kr Ordinarie pris 648,70 kr
  Loading stock...
 9. Mammut First Zip 16L, Black/Inferno
  Mammut First Zip 16L, Black/Inferno
  Specialpris 194,35 kr Ordinarie pris 388,70 kr
  Loading stock...
 10. Gregory Icarus 40 ltr, junior- / børnerygsæk
  Gregory Icarus 40 ltr, junior- / børnerygsæk
  1 298,70 kr
  Loading stock...

10 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Hitta en bra ryggsäck för barn i alla åldrar

Ska ditt barn börja på dagis eller skola? Då har vi fina barnryggsäckar till just det. Klassisk design med plats för det mest nödvändiga. Om de små liven börjar i scouterna så hittar du även den perfekta scoutryggsäcken för barn, som garanterat hjälper dem genom sina första riktiga vandringar och nattpromenader. Hitta en ryggsäck som passar ditt barns behov – oavsett ålder.

 • Liten ryggsäck för barn - perfekt för lekträffar
 • Barnryggsäck till dagisutflykt i skogen
 • Barnryggsäck för skolstart
 • Scoutryggsäck för barn och unga
 • Vandringsryggsäck för barn och unga

Fjällräven gör fantastiska ryggsäckar för barn som fungerar till vardags, skolan och utomhus. Skaffa en Fjällräven vardag mini till de yngsta, så kan de också hjälpa till att bära leksaker eller matsäck. När du väljer ditt barns första skolryggsäck så överväg den klassiska Fjällräven Kånken. När du köper en Fjällräven-ryggsäck för barn kan du räkna med att de håller bra. Deras G-1000-material är slitstarkt som bara den och kan vaxas så att de även blir vattenavvisande.

Om ditt barn vill bestämma själv och ha fler färger, så kan du överväga en Bergans-ryggsäck för barn. De utgör både fantastiska vandringsryggsäckar och skolväskor för barn. Se alla våra skolväskor här. Är ditt barn en stor tonåring kan du även kolla efter en bra vardagsryggsäck eller backpackerryggsäck i vårt sortiment för vuxna.


Barnryggsäck i hög kvalitet

Ditt barns första ryggsäck är ett utmärkt tillfälle att lära hållbarhet. Hitta en ryggsäck för barn som tål avståndet och inte behöver bytas ut med en gång. Vi väljer alltid ut ryggsäckar till barn i bra och hållbara material. En bra ryggsäck för barn ska klara av lite strapatser, och det gör inget att den håller så länge så att nummer två också kan ha nytta av den.

Du kan också vara säker på att bärkomforten är på topp. Det finns ingen anledning att slita på de små kropparna om det kan undvikas. Vadderade axelband garanterar att de inte skaver i axlar och armhålor. Höftbältet hjälper till att stabilisera vikten och lätta på belastningen. Det medför gladare friluftsbarn och så har du gjort ditt för att de inte blir bortskrämda av allt som heter friluftsliv och vandring.

 • Stabila och slitstarka material
 • Vadderade axelband
 • Bärsystem anpassade för barn och unga
 • Olika storlekar för ålder och syfte
 • Extra fickor för vattenflaskor

 

Välj den bästa scoutryggsäcken för barn

Om ditt barn har börjat som scout, eller om det gillar friluftsliv är en vandringsryggsäck för barn den självklara födelsedagspresenten. Precis som med vandringsryggsäckar för vuxna är det viktigt att det sitter väl på barnets rygg. Flera ryggsäckar finns i olika storlekar med en mängd av olika inställningsmöjligheter. Det kan vara svårt att få en överblick så här får du våra bästa råd för att välja rätt scoutryggsäck för barn.

 1. Packa innan köp för att få en uppfattning om storleken
 2. Packa hellre för lätt än för tungt – då får ni en bättre färd
 3. Tänk på barnets ålder och fysik när du väljer storlek
 4. Välj en riktig vandringsryggsäck för barn (med bra bärsystem och höftbälte)
 5. Prova ryggsäckar för barn i butiken
 6. Kom ihåg att ställa in den korrekt

Vilken storlek på ryggsäck för barn?

En bra början är att veta hur mycket barnet kan och bör bära på resan. Det beror förstås på barnets ålder och fysik, men också hur långt ni ska gå, hur mycket prylar ni behöver – och hur mycket du kan bära åt barnet. Försök så mycket som möjligt att hålla vikten till ett minimum, så att ni alla får en bättre gång. Packa eventuellt innan du köper en ryggsäck, så får du en bättre ungefärlig känsla. Nedan ger vi vårt test av vad du ungefär kan räkna med att stoppa ner i barnets ryggsäck. Ålder och fysik varierar såklart kraftigt – så kom ihåg att ta följande med en nypa salt.

Små barn och vandring: Låt ditt barn bära sin egen lilla vattenflaska och snacks i en liten ryggsäck för barn. Ska ni gå långt kan du välja en liten modell på mindre än 15 liter med ett höftbälte. Lägg till matsäck, en extra tröja och andra lätta prylar om de orkar. Packa hellre för lätt än för tungt så att det inte blir en dålig första upplevelse.

Större barn och vandring: Låt dem bära sina egna kläder och personliga tillhörigheter. Lägg till liggunderlag, sovsäck och vatten om de har ålder och fysik för att klara av det. Välj en riktig vandringsryggsäck för barn med bra bärsystem och höftbälte så de får nödvändigt stöd. Det lyfter bördan och sparar dem mycket energi.

 

Prova på en vandringsryggsäck för barn

Är du osäker på vilken ryggsäck som passar ditt barns behov? Flera ryggsäckar finns i olika storlekar med en mängd av olika anpassningar och inställningsmöjligheter. Det kan vara svårt att få en överblick, så kom förbi i någon av våra butiker. Där kan ni prova den, få den inställd och få hjälp av någon som vet hur den ska sitta.

Om du vill testa den hemma så kom ihåg att prova din barnryggsäck med vikt i. Du har ingen aning om hur den kommer sitta på färden om den är tom eller fylld med tidningspapper. Ju närmare verkligheten, desto bättre. Kom också ihåg att använda de anpassningsmöjligheter som våra ryggsäckar för barn erbjuder. Om du vill veta mer om hur du ställer in din ryggsäck korrekt kan du se vår video här:

 

 

Packa lätt och ha en trevlig resa

Ska du ut på en längre vandring eller vandringssemester kan det vara bra att hålla en liten förberedelsevandring, där ni går med en ryggsäck för barn – oavsett om de är 7 eller 14 år. Med den minsta med får du en känsla av hur jobbigt det är att vandra generellt för barnet och hur mycket det tål att ha på ryggen. Om du ska ta med din tonåring på en vandringssemester kan en förberedelse motivera dem att ta bort allt onödigt.

Om du ska skicka ditt barn ensam till en scoutläger, är det en bra idé att packa scoutryggsäcken för barnet tillsammans, så att inte bara du vet var de rena kalsongerna och ficklampan är - Det gör livet enklare för ditt barn och scoutledarna.

Om barnen är stora kan du titta igenom våra häftiga utbud av ryggsäckar.

Showing stores closest to
There are no stores.