Klädvård

När du ska iväg och vandra är det viktigt att du har med dig kläder som är anpassade efter omständigheterna. Minst lika viktigt är det att du underhåller dina kläder, så att du kan få glädje av dem om och om igen. Hos Outdoor Brands har vi alla tvättmedel, impregneringsmedel och vaxprodukter du behöver för att underhålla och impregnera din jacka samt dina byxor, handskar och skor.

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Toko Eco Textile Proof 500ml
  Toko Eco Textile Proof 500ml
  141,70 kr
  Loading stock...
 2. Toko Eco Textile Wash 250ml
  Toko Eco Textile Wash 250ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 3. Toko Eco Wool Wash 250 ml
  Toko Eco Wool Wash 250 ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 4. Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  Fjällräven PFC-Fri Eco Imprægnering
  193,70 kr
  Loading stock...
 5. Fjällräven Greenland Wax
  Fjällräven Greenland Wax
  102,70 kr
  Loading stock...
 6. Toko Eco Down Wash 250 ml
  Toko Eco Down Wash 250 ml
  89,70 kr
  Loading stock...
 7. Toko Eco Wash-In Proof 250 ml
  Toko Eco Wash-In Proof 250 ml
  102,70 kr
  Loading stock...
 8. Nikwax TX Direct imprægnering
  Nikwax TX Direct imprægnering
  141,70 kr
  Loading stock...
 9. GearAid Zipper Lubricant
  GearAid Zipper Lubricant
  76,70 kr
  Loading stock...
 10. Guppy Friend Zero MicroWaste Tvättpåse
  Guppy Friend Zero MicroWaste Tvättpåse
  284,70 kr
  Loading stock...
 11. Nikwax Downproof
  Nikwax Downproof
  141,70 kr
  Loading stock...
 12. Nikwax Cotton Proof imprægnering
  Nikwax Cotton Proof imprægnering
  141,70 kr
  Loading stock...
 13. Nikwax Basewash
  Nikwax Basewash
  102,70 kr
  Loading stock...

13 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Tvätt och impregnering för ökad livslängd

Om du har köpt en härlig skaljacka eller en snygg, nu dunjacka är det synd och skam att inte underhålla dem ordentligt. Inte nog med att jackan kommer att se bättre ut, den kommer också att behålla sina goda egenskaper bättre och få en längre livslängd, så att du kan få glädje av den i många år. Impregneringen är helt avgörande för om din jacka kan andas. Om jackans yttersta tyg suger upp vatten så kommer du att gå runt med ett lager vatten på dig, som inte släpper ut någon fukt alls genom tyget – oavsett hur bra andningsförmåga det har annars. För optimal impregnering och vattentäthet rekommenderar vi att du tvättar kläderna med ett tekniskt tvättmedel innan impregneringen om kläderna är väldigt smutsiga. För att få ut så mycket som möjligt av din klädsel har vi ett stort utbud av tvättmedel och impregnering för olika material; dun, tyg, bomull med mera. Detta ger dig möjlighet att hitta den mest optimala underhållsprodukten till just ditt plagg. Välj en wash-in-impregnering som du lägger med i tvättmaskinen, eller en impregneringsspray som lätt kan sprayas på kläderna när de är torra. Om du väljer en PFC-fri produkt hjälper du samtidigt till att rädda miljön från skadliga ämnen. Se hur du impregnerar din skaljacka här:

Hestra läderbalsam till läderhandskarna

Hestras läderbalsam är anpassat efter impregneringen av dina handskar och är ett fantastiskt sätt att förhindra lädret från att torka ut. När du använder läderbalsam på dina handskar ökar du livslängden, gör dem smidigare och förbättrar lädrets vattenavvisande egenskaper. Impregneringen appliceras med en putsduk och gnids in tills lädret är mättat.

Fjällräven Grönlandsvax till vandringsbyxorna

Fjällräven är världskända för sitt G-1000-tyg, och för att underhålla detta ska du använda Fjällrävens Grönlandsvax eller Grönlandsvalla som den också kallas. Vaxet gör tyget mer vattenavvisande och vindtätt samt ökar slitstyrkan, då vaxet kommer att lägga sig som ett extra lager ytterst på dina byxor eller din jacka. Det är enkelt att applicera vaxet:

 1. Gnid klossen med vax mot kläderna, så att det lägger sig som ett tunt lager där du vill förstärka impregneringen.
 2. Ta ett strykjärn eller en hårfön och värm in vaxet i tyget Tips: Om du använder ett strykjärn kan du med fördel lägga en bit papper mellan tyget och strykjärnet, så att det inte fastnar vax på strykjärnet
 3. Om du vill ha en extra kraftig impregnering är det bättre att upprepa processen flera gånger istället för att lägga på ett tjockt lager direkt
Showing stores closest to
There are no stores.