Kompressionspåsar

Du har kommit till rätt ställe - oavsett om du har tappat bort den ursprungliga sovsäcksväskan eller vill minimera dess packningsvolym. Här kan du hitta precis rätt storlek på kompressionsväska. Använd den som sovsäck eller som packpåse för alla mjuka prylar på din nästa färd.

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Asivik DryCompressionII 20 liter
  Asivik DryCompressionII 20 liter
  271,70 kr
  Loading stock...
 2. ASIVIK DryCompressionII 15 liter
  ASIVIK DryCompressionII 15 liter
  245,70 kr
  Loading stock...
 3. ASIVIK DryCompressionII 7 liter
  ASIVIK DryCompressionII 7 liter
  206,70 kr
  Loading stock...
 4. Asivik Compression XL
  Asivik Compression XL
  167,70 kr
  Loading stock...
 5. Warmpeace Solitaire förvaringspåse
  Warmpeace Solitaire förvaringspåse
  128,70 kr
  Loading stock...
 6. Asivik Compression L
  Asivik Compression L
  154,70 kr
  Loading stock...
 7. Asivik Compression M
  Asivik Compression M
  128,70 kr
  Loading stock...

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

När du har tappat bort din sovsäckspåse

Sovsäcksfodralet som följer med sovsäcken tenderar att försvinna när du är på språng. Liggunderlaget och sovsäcken har packats upp lite för ivrigt, och man tänker inte på att behöva packa ner och transportera hem det igen.

I regel hamnar den någonstans i den packade ryggsäcken – men det gör det inte mindre surt att packa upp den igen. På resor med vandring eller resor i det offentliga är det verkligen tråkigt att tappa bort sitt sovsäcksfodral.

En bra metod är att fylla påsen med kläder och använda den som en kudde när du tar upp sovsäcken ur påsen, så har du alltid påsen i närheten. Som tur är kan du köpa ett nytt – och ännu smartare sovsäcksfodral när olyckan är framme. Läs mer om alla häftiga fördelar med en kompressionspåse nedan.

 

Kompressionspåse - Få sovsäcken att ta minimalt med plats

Vad är en kompressionspåse? Det är en smart sovsäckspåse som komprimerar sovsäcken så mycket som möjligt med hjälp av vakuum. Du kan även använda den som packpåse för andra mjuka saker som kläder och kuddar så att de tar minimalt med plats.

Den är smart när du ska transportera sovsäcken (om du inte vistas i ett tält i trädgården eller i vardagsrummet hemma) innan du kan använda den. Ska du ut på vandring innebär det ofta begränsat utrymme och maximalt behov av optimering av utrymmet.

Det blir 10 gånger lättare att packa ryggsäcken när sovsäcken ligger i en kompressionspåse med kompressionsband som hjälper till att sovsäcken fyller så lite som möjligt. Då har du inga stora luftfickor som fyller ryggsäcken i onödan.


Därför behöver du ha en påse till sovsäcken

 • Mångsidig - använd den som huvudkudde
 • Minimera packningsvolymen på alla mjuka grejer
 • Skydda sovsäcken med en vattentät kompressionspåse

Du kan få kompressionspåsar i olika storlekar och det finns definitivt en som passar din sovsäck.

 

Alternativ till sovsäck

Ett annat bra verktyg för att få sovsäcken och ett annat för att fylla mindre i ryggsäcken är gummiband. Vill du slippa tyngden av en kompressionspåse kan du välja att rulla sovsäcken hårt och lägga resår runt istället.

Kom dock ihåg att dun är särskilt känsligt för fukt och bör därför hållas så torrt som möjligt. Om du är rädd att dunsovsäcken ska bli blöt kan du säkra dig genom att packa den i en drybag istället.

Showing stores closest to
There are no stores.