Vinterkängor för dam

Undvik en vinter med kalla och blöta tår. Vinterkängor för kvinnor ska vara varma, snygga och hålla för daglig användning vinter efter vinter. Vi har ett noga utvalt sortiment av varma och vattentäta vinterkängor.

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Sorel Rylee WP vinterstøvle, dame
  Sorel Rylee WP vinterstøvle, dame
  1 298,70 kr
  Loading stock...
 2. ADI W Terrex Choleah Padded, Black
  ADI W Terrex Choleah Padded, Black
  954,59 kr Ordinarie pris 1 363,70 kr
  • 38
  • 39
  • 39,5
  • 40
  Loading stock...
 3. SOREL W Caribou Buff
  SOREL W Caribou Buff
  1 948,70 kr
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 41
  Loading stock...
 4. SOREL W Explorer Joan, Blackened Brown
  SOREL W Explorer Joan, Blackened Brown
  1 688,70 kr
  • 41
  • 42
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  Loading stock...
 5. SOREL W Glazy Explorer Joan, Camel
  SOREL W Glazy Explorer Joan, Camel
  1 182,09 kr Ordinarie pris 1 688,70 kr
  • 37
  Loading stock...
 6. COLUMB W Heavenly Omni-Heat, Black
  COLUMB W Heavenly Omni-Heat, Black
  909,09 kr Ordinarie pris 1 298,70 kr
  Loading stock...

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Skäm bort dina fötter med vinterkängor

Du kanske inte tror att du behöver vinterkängor. Men det beror mycket på hur länge och hur aktiv du är i kylan. Om du bara vandrar i vinterlandskapet räcker det med en varm vandringskänga – men om du ska göra upp en eld, leka i snön och sova i ett vindskydd kommer dina fötter att tacka dig för ett par rejäla vinterkängor. När du sitter eller står mer än du går genererar dina fötter ingen ny värme. Därför är det viktigt att ha en bra vinterstövel som isolerar och behåller den värme du redan har.

Om du stänger in dig på vintern behöver du hitta rätt vinterkängor för dina behov. Det är ingen hemlighet vilken positiv effekt frisk luft och dagsljus har på oss (särskilt på vintern). Och vem skulle inte vilja ha mer energi under de mörka vintermånaderna? Med rätt ytterkläder och varma vinterkängor får du friheten att utforska och vistas i naturen – utan att begränsas av årstiden.

Fördelar med att köpa ett par rejäla vinterstövlar för dam:

 • Du får en pålitlig känga som med läder, vilket är ett material som åldras vackert och håller i otroligt många år.
 • Ingen åtkomst för vind, regn eller snö med ett stövelskaft och en fastsatt plös
 • Det vattentäta membranet garanterar torra fötter
 • Du får skydd och undviker obehagliga repor med förstärkt tå- och hälparti.

Gör dig redo för vintern med dessa vinterskor

Vi förstår om du är lite misstänksam mot vinterkängor i allmänhet. Utseendet prioriteras ofta så högt att deras verkliga funktion glöms bort. Om du har blivit besviken på par kalla eller läckande vinterskor är vi inte förvånade. Vi kan försäkra dig om att du inte kommer att göra samma misstag hos oss. I vårt sortiment har vi prioriterat damkängor som inte bara är snygga utan också varma och vattentäta.

Hos oss hittar du solida vinterkängor från de mest kända märkena: 

 

Hur man väljer vinterkängor för dam

Om du vill att dina vinterstövlar för kvinnor ska vara vattentäta ska du kontrollera vinterstövlarnas plös. Genom att titta på den kan du se hur långt upp skon är vattentät. För att få maximal vattentäthet ska plösen vikas på sidorna när skon snöras. Detta gör det lite svårare att öppna och komma ner med foten i skon, men gör att snö och slask inte kommer in till dina fötter.

Tänk på vad du behöver mest: andningsförmåga eller vattentäthet? Det är viktigt att dina fötter kan avleda värmen om du ska vara aktiv under långa perioder, annars får du kalla, våta stövlar och fötter. Välj ett vattentätt membran när du vet att du kommer att använda dina vinterkängor i dåligt väder. Du kan också välja ett par vattentäta vinterkängor i mocka eller slipad läder, som andas bättre än tjockt kärnläder.

Om tårna fryser snabbt eller om du är på väg norrut vill du definitivt ha fodrade vinterkängor. Ull- eller fleecefoder är bland de varmaste materialen du kan välja. Kom ihåg att du ofta måste gå upp en hel eller en halv storlek när du köper vinterstövlar med foder. Detta beror på att tillverkarna använder samma form som de gör för vanliga stövlar. Därför tar fodret upp en del av det inre utrymmet.

 

Kom ihåg att impregnera dina vinterkängor

Så länge det inte finns snö eller is på marken spelar det kanske inte så viktigt om dina vinterkängor är vattentäta eller inte. Men så snart det blir snö och slask kommer du att vara glad för att du har ett par vattentäta vinterkängor. Läderkängor utan membran kan göras delvis vattenavvisande med lädervax, medan kängor av andra material kan sprayimpregneras.

Om du har ett par stövlar med vattentätt membran måste du fortfarande impregnera yttermaterialet väl. Materialet absorberar fukt om ytan inte är vattenavvisande. Vattnet kommer inte in till tårna, men gör dina kängor tyngre och svårare att hålla värmen i.

Se hur du impregnerar dina skor och kängor här:

 

 

Kontakta oss om du har några frågor om vinterkängor eller andra skor. Vi är redo alla vardagar kl 10-15 och du når oss på +45 43 55 35 00. Hos oss får du fri frakt vid köp över 800 kr. Om du har råkat välja fel modell eller vill returnera så har du hela 30 dagars returrätt.

 

Showing stores closest to
There are no stores.