Bälten och hängslen

Håll byxorna på plats med ett par klassiska hängslen, ett robust läderbälte eller ett flexibelt canvasbälte.

14 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. FJ Canvasbælte Brass, Black
  FJ Canvasbælte Brass, Black
  297,70 kr
  Loading stock...
 2. ASIVIK Trekking Belt, Stone Gray
  ASIVIK Trekking Belt, Stone Gray
  180,70 kr
  Loading stock...
 3. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 4. Fjällräven Canvas, bälte
  Fjällräven Canvas, bälte
  297,70 kr
  Loading stock...
 5. ASIVIK Trekking Belt, Dark Blue
  ASIVIK Trekking Belt, Dark Blue
  180,70 kr
  Loading stock...
 6. FJ Singi Clip Suspenders, DarkOlive
  FJ Singi Clip Suspenders, DarkOlive
  648,70 kr
  Loading stock...
 7. Fjällräven Canvasbælte Brass
  Fjällräven Canvasbælte Brass
  297,70 kr
  Loading stock...
 8. Fjällräven Canvas, bälte
  Fjällräven Canvas, bälte
  297,70 kr
  Loading stock...
 9. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 10. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 11. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 12. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 13. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...
 14. Fjällräven Canvas Bælte
  Fjällräven Canvas Bælte
  297,70 kr
  Loading stock...

14 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Bälten och hängslen – så att byxorna sitter där de ska!

Det finns inget värre än ett par byxor som åker ner hela tiden och måste dras upp! Detta gäller både i vildmarken och på kontoret. Därför har vi ett stort utbud av hängslen och bälten så att byxorna alltid sitter där de ska – hela dagen! Om du ska åka på en lång resa eller en fysiskt krävande resa finns det en chans att du tappar ett eller två kilo på vägen. Här är det bra att ha ett par hängslen eller ett bälte nära till hands, så att du inte tappar byxorna på vägen.

Canvasbälten – mångsidighet och enkel justering

Om du letar efter ett bälte för vandring eller friluftsliv finns det flera saker du bör tänka på. Slitstyrka och funktionalitet ska vara några av de viktigaste sakerna du bör undersöka när du letar efter ett sådant bälte. Vissa föredrar ett elastiskt bälte eftersom det ger sig lite när du sitter på huk för att läsa kartor, plocka upp något eller tända en eld. Ett canvasbälte är särskilt populärt för friluftsaktiviteter. De är inte bara starka och hållbara, de torkar också snabbt om de blir blöta och kan enkelt justeras i längd. Fjällräven har gjort ett brett sortiment av snygga bälten i canvas som passar lika bra till ett par jeans som till Fjällrävens snygga vandringsbyxor. Fjällrävens starka, snabbtorkande canvasbälten är fantastiskt flexibla och kan dras åt hela vägen – och de fungerar också som en bra packrem om dina byxor passar perfekt. Bältena finns i en mängd olika färger, så du kan välja det som passar bäst till dina leriga vandringskängor eller dina vita gympaskor. Om du vill ha ett tygbälte men vill undvika det stora bältesspännet på Fjällrävens canvasbälten kan du prova Asivik Speed-bältet. Speed Belt är tillverkat i ultratunn och stark nylonväv, som är snabbtorkande och inte känns när ryggsäckens höftbälte arbetar. Dessutom har Asivik Speed-bältet en platt design runt om, även på spännet, så att det inte gnisslar och stör under den tunga ryggsäcken. Eftersom spännen aldrig får gå sönder är spännet på Speed-bältet konstruerat så att det inte är beroende av rörliga delar. Därför kan din klumpiga resekompis lätt stöta till det i tältet utan att det går sönder. När du väljer bälte bör du tänka på hur brett bälte du vill ha. Breda bälten ger dig ett bra stöd, men de ska naturligtvis också passa dina byxor. Det är ingen större skillnad mellan bälten för kvinnor och män, eftersom bältesstorleken inte spelar någon roll när man köper ett bälte i canvas. De kan enkelt justeras i längd för att passa alla.

Läderbälten – kvalitet som håller

Om du vill använda bältet till vardags eller om du vill ha en mer klassisk stil till din friluftsoutfit kan du investera i ett läderbälte. Läder är ett naturligt material som är extremt slitstarkt och blir vackrare med tiden när det får patina. Om du letar efter ett läderbälte kan du till exempel välja Fjällrävens Singi-bälte. Bältet är tillverkat av kvalitetsläder som kommer att åldras vackert med tiden. Pricken över i:et på det här rustika bältet är den klassiska Fjällräven-logotypen som är präglad i lädret och det silverfärgade bältesspännet. Fjällrävens Singi-serie bygger på Fjällrävens långa tradition av att utveckla hållbar och funktionell utrustning för vandring i Skandinavien. Produkterna består av robusta och väldokumenterade lösningar som har testats väl över tid. Här är hållbarhet och funktionalitet det viktigaste. Läderbältet finns i olika längder och det är inte lika lätt att justera storleken som canvasbältet. Här är det i stället nödvändigt att göra ett nytt hål när bältet ska justeras. Detta gör det i sin tur enkelt att hålla reda på midjemåttet.

Hängslen – funktionalitet och stil

Även om hängslen kanske förknippas mest med farfar och långskäggiga skogshuggare i de svenska skogarna ska man inte underskatta funktionaliteten hos denna ofta förbisedda accessoar. Hängslen är fantastiska för att hålla byxorna uppe. Medan icke-elastiska bälten ofta kan kännas obekväma när du måste böja dig ner för att sätta tältpinnar i marken, plocka upp ved eller tända en brasa, stramar inte hängslen åt på samma sätt runt midjan. Därför hittar du både hängslen för kvinnor och hängslen för män hos Outdoor Brands. Hängslen användes först på 1700-talet som en form av underkläder och har sedan 1960-talet varit en del av modet. Idag har hängslen gjort comeback och kan kombineras med både en vit skjorta för festliga tillfällen och med en löst sittande t-shirt för en mer avslappnad vardagslook. Om du vill använda dina hängslen för friluftsaktiviteter är det viktigt att tänka hur mycket stöd de har. Det är skillnad mellan X-, Y- och H-mönster på baksidan. Hängslen med H-mönster är lätta att ta på och av, medan hängslen med ett X- eller Y-mönster inte faller av axlarna lika lätt. Dessutom kan du överväga hur brett du vill att tyget på hängslena ska vara. Det är mycket en smaksak, men i allmänhet ger ett bredare tyg bättre stöd och därmed mer praktiska hängslen. Förutom vardagsbruk och friluftsliv kan du också använda hängslen till skidbyxor, om de inte redan har hängslen. Här är ett par hängslen ett bra sätt att undvika att det kommer in snö i långkalsongerna, om du skulle ha oturen att falla på vägen ner för backen.

Showing stores closest to
There are no stores.