Lättviktstält

Ditt tält är ofta en av de tyngsta utrustningarna du kan ta med dig på vandringen. Därför kan det löna sig med ett lättviktstält. På Outdoor Brands har vi bland annat olika lättviktstält för både en person och tre personer. Varje tält har fokus på bra material, genomtänkt design och enkel uppställning. Se de lätta tälten på sidan.

9 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Asivik Explorer 2-person tent
  Asivik Explorer 2-person tent
  3 898,70 kr
  Loading stock...
 2. Asivik Adventure 2 Tent
  Asivik Adventure 2 Tent
  1 948,70 kr
  Loading stock...
 3. Asivik Wilderness Tält, 3 personer
  Asivik Wilderness Tält, 3 personer
  2 988,70 kr
  Loading stock...
 4. Nordisk Oppland 2 LW, tält
  Nordisk Oppland 2 LW, tält
  7 798,70 kr
  Loading stock...
 5. Bergans Super Light Tunnel 1-Persons tält
  Bergans Super Light Tunnel 1-Persons tält
  4 808,70 kr
  Loading stock...
 6. Asivik Lavvu Light 3 Footprint
  Asivik Lavvu Light 3 Footprint
  713,70 kr
  Loading stock...
 7. Bergans Super Light Dome 2-personers tält
  Bergans Super Light Dome 2-personers tält
  6 758,70 kr
  Loading stock...
 8. Nordisk Telemark II LW
  Nordisk Telemark II LW
  6 108,70 kr
  Loading stock...
 9. BER Helium Expedition Dome 2-persons Tent
  BER Helium Expedition Dome 2-persons Tent
  7 798,70 kr
  Loading stock...

9 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Gör resan enklare med ett lättviktstält

När du vill övernatta i tält i Sverige eller utomlands är alfa och omega att tältet är både kompakt och ej för tungt. För ju mindre du släpar runt på ryggen, desto bättre kan du njuta av omgivningen och den vackra naturen. I det här fallet är ett lättviktstält riktigt populärt eftersom du kan få gott om plats och hålla dig torr utan att behöva släpa på för många kilon.

 

Ett lättviktstält är, som namnet antyder, ett tält som är väldigt lätt. Du kan hitta ett lättviktstält för fyra personer, nio personer eller bara för dig själv. Det är klart att ju fler det måste finnas plats för, desto tyngre blir tältet. Som utgångspunkt bör vikten vara max 2 kg för ett enmannatält, men du kan faktiskt också hitta ett väldigt lätt tält med en vikt ända ner till 400-600 gram.

 

Vi har beskrivit de största fördelarna med våra lätta tält:

 

 • Möjlighet till god plats och snygg design
 • Du kan enkelt ta med dig tältet på ännu längre sträckor
 • Allt från enmannatält och lättviktstält till två personer, tre personer och fyra personer
 • Flera klarar hårt väder och tål extrema mängder vatten

 

Vi rekommenderar att du alltid väljer ett lättviktstält om du måste bära det när du flyttar dig från plats till plats. Lämnar du bilen hemma kan tältet bli många extra kilon att släpa på. Naturligtvis får du inte den lyxiga mängden utrymme som i de stora familjetälten, däremot utsätts du inte i närheten av en lika tung belastning i loppet av en lång vandringstur i skogen.

 

Hos Outdoor Brands hittar du lättviktstält i versionerna tunneltält, kupoltält, lavvu och mer. Med det breda utbudet kan du välja precis den typ som passar dig bäst. Låter ett lättviktstält inte alls som något för dig? Då har vi självklart andra praktiska och hållbara tält för dina behov.

 

 

Vilket lättviktstält ska jag välja?

Precis som med många andra utomhusprodukter är det ett antal faktorer som spelar roll vilket tält som passar din resa. När det kommer till lättviktstält bör du bland annat fundera på vad du ska använda tältet till, hur många personer det ska finnas plats för, hur förutsättningarna ser ut och vad din ekonomi tillåter. När du har koll på det kan du titta på de tre typerna av lättviktstält:

 

Tunneltält: Låg vikt och lätt att slå upp

Med en tunnelkonstruktion får man ofta en låg vikt och bra vindstabilitet i relation till hur mycket plats det finns i tältet. Dessutom är det oftast lätt att slå upp och man får generellt en stor absid av sin utrustning. Eftersom det är ett tunneltält så se till att slå upp det så att vinden träffar tältets kortsida. Som regel behöver man också ha mycket pinnar och rep i tältet för att vänta ut stormen.

 

Kupoltält: Högt slitmotstånd och få tältpinnar

Ska du övernatta på platser med lite utrymme eller med hårt underlag? Då kan ett lättviktstält som ett kupoltält vara lösningen. I kupoltältet finns 3 st stänger som korsar varandra, vilket gör det tåligt och lämpligt för din färd på berget. Kupoltältet kommer ofta att väga mer än tunneltältet, men du behöver inte använda så många pinnar, då detta lättviktstält faktiskt inte behöver fästas med några.

 

Lavvutält / tipitält: Mycket utrymme och mys

Om du letar efter ett 3-personers lättviktstält eller ett för hela familjen kan vi varmt rekommendera lavvutält. De har bra rymd, det går att resa upprätt och då kan man ofta ha en eldstad i mitten. Mittstången är lätt att resa, så att du enkelt och snabbt kan få upp tältet. Om du ska ligga i hård vind på berg är dessa lätta tält mindre vindtäta.

 

 Se även vår video om de olika lättviktstälten.

 

Välj lättviktstält för 1-3 personer i utmärkt material

Vill du säkerställa en bekväm torr sovsäck och torr utrustning hela natten? Då är det viktigt att du har koll på vattenpelartryck, ventilation och hållbarhet.

 

Vattenpelartrycket visar på hur många millimeter vatten som kan ligga ovanpå ett material under en minuts tid innan en droppe vatten tränger igenom. Ju lägre vattenpelartrycket är, desto större är risken att dina kläder och din utrustning blir blöta. Ett lättviktstält med ett högt vattenpelartryck på 1500 mm räcker för att hålla dig torr även i kraftigt regn.

 

Billiga tält tillhandahåller ofta dålig ventilation och andningsförmåga. Det kan innebära att du får fukt eller kondens på insidan av tältet, så att dina kläder och förpackningar blir våta. Behöver du sova i till exempel ett lättviktstält för tre personer på sommaren, då är god ventilation och andningsförmåga ytterst viktigt. Leta också efter myggnät och bra öppningar.

 

Det avgörande för hållbarheten är tältets material och tjocklek. Nylon är lätt och starkt och har det dessutom hög rivhållfasthet så att tältet blir svårt att riva. Polyester är relativt billigt och har vanligtvis en vattentät PU-beläggning. Båda materialen bryts ned av UV, men polyester är något mer motståndskraftigt.


Utforska alla våra produkter inom bekväm sovutrustning här.

Showing stores closest to
There are no stores.