Tipitält

Kärt barn har många namn. Hitta ditt nya tipitält här - oavsett om du letar efter tipi, teepee eller lavvutält. Gå på vandring med ett lätt tipi eller välj ett lyxtält i bomull för sommarens glamping. Läs vidare nedan och få svar på vilket tipitält du ska välja.

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Tortuga Missouri 400, tält
  Tortuga Missouri 400, tält
  5 198,70 kr
  Loading stock...
 2. Robens Denali lavvu-ugn med kokplatta
  Robens Denali lavvu-ugn med kokplatta
  2 988,70 kr
  Loading stock...
 3. Nordisk Alfheim 12,6, tält
  Nordisk Alfheim 12,6, tält
  5 848,70 kr
  Loading stock...
 4. Asivik Lavvu Light 3 Footprint
  Asivik Lavvu Light 3 Footprint
  713,70 kr
  Loading stock...
 5. Tortuga Missouri 500/Ohio, tält
  Tortuga Missouri 500/Ohio, tält
  8 448,70 kr
  Loading stock...
 6. Asivik Lavvu Light 3 reservdel, stång
  Asivik Lavvu Light 3 reservdel, stång
  557,70 kr
  Loading stock...
 7. Asivik Lavvu Pole
  Asivik Lavvu Pole
  Specialpris 681,59 kr Ordinarie pris 973,70 kr
  Loading stock...

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Köp ett rymligt tipitält av hög kvalitet

Här hittar du vackra tipitält för allt från glamping, vandring och scoutaktiviteter. Det vackra konformade tältet har exploderat i popularitet i lilla Danmark. Det beror förmodligen på att både friluftsrutinerade och nybörjare gillar den härliga glampingkänslan – oavsett vilken typ av tipitält eller lavvu du har införskaffat. Det känns som att dra med sovrummet eller vardagsrummet ut i skogen när man kommer från små kupol- eller tunneltält. Läs vidare nedan och få svar på vilket tipitält du ska välja.

Vad är ett tipitält?

Tipitält är konformade tält med ett stort utrymme. De är inspirerade av tälten som vissa ursprungsamerikaner och samer använde på slätten och prärien. Hela konstruktionen bärs upp av en stång i mitten. Det är ett rymligt tält med bra golvyta och högt i tak. De flesta tipitält kan du stå upprätt i. De är självklara som monteringstält för scouter eller för glampingäventyr. På grund av höjden är vindstabiliteten inte på topp, men om man inte måste övernatta ovanför trädgränsen på berget så är det sällan ett problem.

Varför välja ett tipitält?

 • Högt tak
 • Bra golvyta 
 • Supertåligt och bra inomhusklimat i bomull
 • Lättvikt i silikoniserad nylon
 • Underbar glampingkänsla

Är du fortfarande inte övertygad? Kolla då in alla våra tält här.

 

Vilket tipitält ska jag välja?

Ska du på vandring så ska du absolut leta efter ett tipitält i silikonbelagt nylon. Det är vattentätt och kan kallas ett lättviktstält, vilket är mycket användbart. Nackdelen är att den kan bli för vattentät så man får problem med kondens. Dessutom vidgar sig materialet mycket när det blir blött och drar ihop sig när det blir torrt igen. Det krävs alltså en hel del justering av repen varje gång det blir blött eller torrt.

Om ditt tipitält är avsett för ett extra boende i trädgården, camping eller glamping så är ett Nordisktält eller Robenstält i bomull ett bra val. Tipitält i bomull är överlägset mest hållbara och bekväma vad gäller inomhusklimat och temperaturreglering. Inga problem med kodens. Å andra sidan är det ett tungt material, och kan inte klassas som vattentätt i ordets rätta bemärkelse. Vi har dock ännu inte upplevt att bli blöta i ett bomullstält – så länge inte innertält, ryggsäckar och annat nuddat yttertältet.

Se alla våra bomullstält här:

 

Lyxigt tält med många namn: tipi, tippi, teepee

Förknippar du också tipitält med indianer och cowboys? Faktum är att tipitält (även kallade teepeetält) endast användes av ursprungsamerikanerna som bebodde Nordamerikas slätter. Det engelska namnet tipi eller teepee kommer från Lakotastammens språk och ordet thipi, som betyder "bostad" eller "de lever/vilar". Då var de gjorda av garvade djurskinn, långa stolpar och rökport.

Deras tipikonstruktion håller värmen bra på vintern och förblir sval på sommaren. Det goda inomhusklimatet och justerbara rökportarna möjliggjorde både inomhusbrasor och matlagning. Dessutom håller deras tipi-tält sig torra i kraftigt regn och kan lätt packas ner, flyttas och ställas upp igen. Det passade perfekt med deras nomadiska livsstil på slätten och prärien.

Om du har en barndomsdröm om att leva som de ursprungsbefolkningen så kan det vara svårt att helt rekonstruera – om du inte har en massa djurskinn liggandes och kan prestera med nål och tråd. Å andra sidan kan du komma ganska nära och åtminstone uppnå samma fördelar med ett modernt tipitält. Tipitält i bomull ger samma goda inomhusklimat och håller regnet borta från innertältet. När du sätter in konformen och hög takhöjd i ekvationen får du ett fantastiskt lyxtält.

 

Prova det populära lavvutältet - det nordiska tipitältet

Lavvu är kanske ett nytt ord för dig. Det är den nordiska motsvarigheten till tipitältet. De är designade väldigt lika, med skillnaden att Lavvu-tältet vanligtvis är byggt lägre, så det är mer stabilt i förhållande till hårda vindar. Lavvu användes och beboddes av samerna, som följde sina renar runt norra Skandinavien och norra arktiska Eurasien.

Lavvutält har verkligen tagit plats i människors hjärtan då de är rymliga, mysiga och, beroende på vilket du köper, även lätta. De många stolpar som samerna använde till ett lavvutält har bytts ut mot en enda tältstång i mitten, rep och pinnar. Stången i mitten tar upp lite av utrymmet, men väger betydligt mindre än de (minst) tre stängerna som annars ska användas.

 

Lavvu för friluftsnybörjare

Ett lavvutält är mycket användbart för utomhusbruk, glamping och allt däremellan. På Outdoor Brands är vi flera som tagit med skeptiska vänner och familj på resor i en rymlig lavvu. Om du vandrar med tältet på ryggen är tältet Asivik Lavvu Light 3 värt att notera. Det har gott om plats för två vuxna och är otroligt lätt i relation till sitt innerutrymme. Ett litet expeditionstält, där man knappt kan sitta upp, kan lätt avskräcka friluftsnybörjare. Så varför inte välja ett lyxtält som även kvalificerar sig som ett lättviktstält?

Ett lavvutält klarar sig i allmänhet bra i dalar och låglandsfjäll, där det inte blåser som det gör över trädgränsen. Med en bra värmeugn går det även utmärkt att använda sin lavvu på vintern. Om du har en partner vars hjärta inte klappar lika starkt för boende i vinterskogen som ditt, så kan ett lavvutält med värmeugn också vara en bra början. Du får i varje fall inte dina nära och kära att bli förälskade i naturen så länge de fryser. Du kan även laga mat direkt på din lavvuugn – kom bara ihåg att stänga av ugnen på natten och se till att ventilationen är god så att inga olyckor inträffar.

Showing stores closest to
There are no stores.