Sovsäckspåsar

Det finns många goda skäl att äga en sovsäckspåse. Öka temperaturen och livslängden på din sovsäck med en bra sovsäckspåse. Använd en sovsäckspåse i ull, fleece eller siden på långa flygresor eller som sängkläder för backpacking. 

Ska det vara en sovsäckspåse i siden, ull eller fleece? Läs mer om de olika typerna av sovsäckspåsar nedan.

12 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. ASIVIK Comfort Liner 195, Lakansovpåse
  ASIVIK Comfort Liner 195, Lakansovpåse
  297,70 kr
  Loading stock...
 2. ASIVIK Wool Liner, 195, lakansovpåse
  ASIVIK Wool Liner, 195, lakansovpåse
  1 077,70 kr
  Loading stock...
 3. ASIVIK Wool Liner, 175, Lakansovpåse
  ASIVIK Wool Liner, 175, Lakansovpåse
  1 077,70 kr
  Loading stock...
 4. ASIVIK Travel Liner, Lakansovpåse
  ASIVIK Travel Liner, Lakansovpåse
  245,70 kr
  Loading stock...
 5. ASIVIK Trekking Bivy, överdrag till sovsäck
  ASIVIK Trekking Bivy, överdrag till sovsäck
  648,70 kr
  Loading stock...
 6. ASIVIK Silk Liner
  ASIVIK Silk Liner
  752,70 kr
  Loading stock...
 7. ASIVIK Comfort Liner 175, Lakansåvpåse
  ASIVIK Comfort Liner 175, Lakansåvpåse
  284,70 kr
  Loading stock...
 8. ASIVIK NanokII Liner, Fleecesovpåse
  ASIVIK NanokII Liner, Fleecesovpåse
  648,70 kr
  Loading stock...
 9. ASIVIK Basic Liner, Lakansovpåse
  ASIVIK Basic Liner, Lakansovpåse
  206,70 kr
  Loading stock...
 10. Asivik Trekking Bivybag
  Asivik Trekking Bivybag
  648,70 kr
  Loading stock...
 11. Warmpeace Viking Extender 180
  Warmpeace Viking Extender 180
  882,70 kr
  Loading stock...
 12. Warmpeace Viking Extender 195
  Warmpeace Viking Extender 195
  908,70 kr
  Loading stock...

12 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Vilket sovsäckspåse ska jag välja?

Vill du ha maximal värme för en liten peng så ska du välja en sovsäckspåse i fleece. Ska du ut och resa får du suverän komfort och minimal vikt och packvolym i en sovsäckspåse i siden. Välj en sovsäckspåse i ull om du åker på resa både under sommar- och vinterperioden – eller har en dunsovsäck.

Du kan få sovsäckspåsar i flera typer av material. Välj mellan:

Varje sovsäcksfoder har olika kvaliteter vad gäller vikt, isolering och komfort. Du kan läsa mycket mer om var och ens egenskaper nedan.

 

Sovsäckspåse i fleece

I en sovsäckspåse i fleece får du ett skönt mjukt foder med hög komfort. Den borstade fleecen isolerar bra tack vare de många luftfickorna i materialet. En sovsäckspåse i fleece kan öka komforttemperaturen i din sovsäck med ca. 6 grader. 

Cellerna i fleecen är stängda, vilket gör att de inte kan hålla mycket fukt. De är inte särskilt mottagande och suger inte om det finns fukt i närheten. Av samma anledning torkar de väldigt snabbt vilket är en fördel på de blöta höstutflykterna där det knappt finns någon tid för torkning.

 • Ökar komforttemperaturen med ca. 6 grader
 • Lättvikt i förhållande till isolering
 • Mjuk mot huden
 • Lågt pris och återvunnet material

Materialet är lätt i förhållande till sin isoleringsförmåga och är därmed ett bra val på vandringen. Fleecefoder är vanligtvis billigare än ullfoder då det är tillverkat av återvunnet material. Dessutom är den ganska slitstark och lätt att tvätta.

 

Sovsäckspåse i ull

En sovsäckspåse i ull eller merinoull har fördelen att vara temperaturreglerande. Det betyder att de har en kylande effekt i varmt väder och isolerande i kallt väder. En sovsäckspåse i ull kan alltså användas både sommar och vinter. 

Ull är mer mottaglig för fukt i den meningen att dess celler absorberar mer än fleece. Ett sovsäcksfoder i ull isolerar dock fortfarande i fuktigt tillstånd, till skillnad från andra material. Faktumet att ull "absorberar" fukt i större utsträckning gör den till en bra följeslagare till dunsovsäcken. På morgonen hänger du ditt foder på ventilation och då har du faktiskt skyddat sovsäcken från fukten. 

 • Temperaturreglerande
 • Mångsidig - använd både under vinter och sommar
 • Antibakteriell
 • Isolerar i vått tillstånd

Sist men inte minst är ull antibakteriellt. Det tar alltså längre tid innan tvätt är nödvändigt. Och på de längre vandringarna – speciellt på sommaren – är det skönt att sovsäckspåsen inte luktar svett. Använd den ensam under de varma sommarnätterna eller använd den så att du kan sova med sovsäcken öppen, som ett täcke, utan att frysa. Komplettera med härliga ullunderställ för kvinnor under vinterhalvåret.

 

Sovsäckspåse i siden

Välj en sovsäckspåse till din sommarsovsäck och vår- och höstresor. Siden förhöjer värmen med ca. 3 grader så att man kan hamna på en skön komforttemperatur. 

En sovsäckspåse i siden är en backpacker- och resefavorit på grund av den höga komforten, låga vikten och packningsvolymen. När man är på resande fot i andra länder kanske man vill ta med egna sängkläder – det kan du få med en sovsäckspåse. Den fyller en tredjedel jämfört med andra sovsäckspåsar i bomull, fleece och ull. 

 • Hög komfort och svalt mot huden
 • Värmeförstärkare med ca. 3 grader
 • Liten packvolym
 • Lätt i vikt

Komforten är på topp, bagagevolymen och vikten är som lägst, vilket gör den till en backpacker- och resefavorit. Använd den i din sovsäck, på flyget, eller när du bara vill sova i dina egna "sängkläder".

 

Förläng säsongen med sovsäckstillbehör

Komforttemperaturer är något som ska respekteras. Om man kommer iväg med en sovsäck som är för kall kan det snabbt bli en kall tillställning och potentiellt farligt under extrema förhållanden. Lyckligtvis finns det några sätt du kan förlänga säsongsanvändningen med din sovsäck.

1: Värmande ullpläd

Det enklaste sättet att höja temperaturen i sovsäcken är att ta med en filt som går att vira runt den.

Har du en filt med dig kan den även användas för att hålla dig varm när du sitter vid lägerelden på kvällen, och användas för att njuta av solen när det är stranddags på eftermiddagen. Sover du i hängmatta kan mattan även fungera som ett lätt alternativ till liggunderlaget.

Hitta en skön ullfilt här i vårt sortiment

 

2: Praktiska sovsäckspåsar

Vill du vara lite smartare kan du investera i ett sovsäckspåse. Det ökar sovsäckens isoleringsförmåga, livslängd och din komfort. Den tar bort den värsta av all fukt din kropp genererar på natten. Detta är särskilt en fördel i en dunsovsäck som är lätt fuktkänslig. 

En fördel med alla sovsäckspåsar är att de gör det lättare för dig att hålla sovsäcken ren. Det är mycket lättare att ta ut sovsäckspåse och tvätta det än att tvätta hela sovsäcken. Samtidigt är sovsäckspåsen perfekt för de långa flygresorna, där kyla ofta kan vara ett problem när man ska sova.


3: Vattentätt överdrag för sovsäck

Ett vattentätt och andningsbart sovsäcksöverdrag är för dig som sover utomhus, i snö eller i våt skogsmark. Ett bivacköverdrag kan förlänga säsongen på din sovsäck, då den stillastående luften mellan sovsäcken och överdraget ger extra isolering och skyddar mot vinden.

Det är viktigt att sovsäcksöverdraget kan andas så att sovsäcken inte blir blöt från insidan. Det är därför vi använder samma ventilerande eVent-tyg i vår Asivik Storm Bivy Bag som på våra populära Storm-jackor. Av samma anledning består den undre delen av PU-belagd polyester.

Behöver du en sovsäck till ditt överdrag? Du kan hitta alla våra sovsäckar här.

Showing stores closest to
There are no stores.