Tre- till fyramannatält

Hitta ett rejält tält för 3-4 personer till ett bra pris. Saknar din lilla familj ett tält för 4 personer i bra kvalitet? Eller ditt kompisgäng ett lätt tremannatält? Se vårt breda utbud här. Bestäm först om du behöver ett tält för 3 eller 4 personer. Om du har mycket bagage – välj då tillräckligt med utrymme. Det kan vara trevligt med ett tält för 4 personer med 2 sovhytter - speciellt om du letar efter ett bra fyramannatält för festival eller ett iglotält för 4 personer för camping.

Hitta ett perfekt lättviktstält för 3 personer till vandringen, ett bra festivaltält till 4 personer eller ett vackert fyramanna-outwelltält för camping.

 

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Asivik Wilderness Tält, 3 personer
  Asivik Wilderness Tält, 3 personer
  2 988,70 kr
  Loading stock...
 2. Outwell Earth 3 telt
  Outwell Earth 3 telt
  1 428,70 kr
  Loading stock...
 3. Igloo 3 tält 2-3 personer
  Igloo 3 tält 2-3 personer
  648,70 kr
  Loading stock...
 4. Igloo 4 tält 2-4 personer
  Igloo 4 tält 2-4 personer
  778,70 kr
  Loading stock...

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Rymligt tält för 4 personer

I Sverige finns det många möjligheter att slå upp ett tält för 3 eller 4 personer, då vi har en uppsjö av underbara platser att välja på i vackra landskap. På Outdoor Brands älskar vi att ha tid för närvaro och för att uppleva naturen på nära håll. De många fördelarna med att bo i tält gör att tältresor är något för alla barn – oavsett om det är en natt i trädgården för de minsta eller en campingsemester för hela familjen.

Om du också känner så bör ett tre- eller fyramannatält vara en del av din utrustning. Här får du ett klassiskt tält i en mångsidig storlek som har många användningsområden. Storleken är också populär, då tältet ofta inte tar så mycket plats, varken uppsatt eller nerpackat. Det finns gott om plats för två sovrum, ett allrum för cirka fyra personer som kan uppleva natur och sommar på första parkett.

Välj ett bra fyra- eller tremannatält för camping med familjen

Du kan köpa ett tält på budget, om det bara är till för campingplatsen. Ni kan enkelt leta efter ett bra och billigt tremannatält eller ett billigt tält för 4 personer. Försök kolla efter ett bra iglotält för 4 personer - en klassisk och praktisk tälttyp för camping. De har oftast en hög absid, så det är lättare att få på sig kläder eller annat. Men tänk på att ju högre absiden är, desto lättare för vinden att greppa tag ditt tält. Fundera på var ni ska campa innan du köper ett tremannatält med ståhöjd.

Du bör mest tänka på andningsförmåga, utrymme och vattentäthet i ett bra campingtält och familjetält. Speciellt om det skulle kunna bli en klassisk svensk, blöt sommar. Är ni tre som ska iväg - två vuxna och ett litet barn - så kan du nöja dig med ett tält för 3 personer. Om barnet är större eller rör på sig mycket i sömnen kan det passa bättre med tält för fyra personer. Ett tält för 4 personer med 2 rum är också ett gediget val. Då finns det nämligen två rum. Tänk på att göra plats för dina ryggsäckar i tältet eller köp ett förvaringstält till resan.

Många familjer letar efter ett pop-up-tält för 4 personer. Tanken är bra och det låter lätt, men många gånger kan man helt enkelt inte sätta ihop det igen och det slutar med att man skippar nästa tältning eller kastar det. Kvaliteten på ett 4 eller 3 personers pop up-tält är också ofta undermålig. Om du övar en gång hemifrån är vanliga tält extremt lätta att sätta upp – och då slipper du krånglet med att packa med ett 4-personers pop-up-tält eller ett pop-up-tält för 3 personer.


Lättviktstält för 3 eller 4 personer för vandringen

Vikt är alfa omega för vandringsleder. Därför kan det vara till fördel att fokusera på det mest väsentliga. Ska ni vara tre personer och gå på vandring? Då bör du leta efter lätta tält för 3 personer - inte mer. Du kan identifiera ett lättviktstält för 3 personer genom att kolla efter en låg absid, få tältstänger och att det är tillverkat av silikoniserat nylon. Ett tunneltält för 3 personer eller ett tunneltält för 4 personer är oftast ett utmärkt val för vandring. Konstruktionen gör det automatiskt till ett lättviktstält för 4 personer och det fås nästan inte mer vindstabilt - kom bara ihåg att det måste stå i linje med vindriktningen.

Om 3 eller 4 personers tält blir precis tillräckligt små, så kanske du vill titta på våra 5-6 personers tält för den vänkretsen. Bland annat erbjuder våra mysiga tipitält full ståhöjd – eller vad sägs om ett lyxigt tält för glamping? Vad du än väljer har vi tillhandahållit vattentäta tält av hög kvalitet för både små och stora naturupplevelser.


Hitta ett bra festivaltält för 4 personer

Du kan med fördel kolla på ett Outwell-tält för 4 personer för festivaler och camping. De gör billiga tält i bra kvalitet för camping. Du kan med säkerhet även hitta ett festivaltält för 3 personer, som också är ett Outwell-tält. Vill du ha ett lite lättare och vindtätt tält för pengarna så ska du hålla utkik i vår medlemsklubb. Vi har regelbundet bra tält för 4 personer på erbjudande. Det är ett smart sätt att få ett billigt fyramannatält – men ändå i bra kvalitet.

Är det bara du och en annan person som ska tälta? Då kan vi också starkt rekommendera ett tremannatält för en festival. Det är en bra mellanstorlek för festival eller camping för två, om du till exempel vill ha extra utrymme för förvaring. Du hittar självklart även våra en- till tvåmannatält för par och enmansresor, om vikten ska ligga på ett minimum och kravet på plats inte är högt. Om du senare ger dig ut på en hård vandring med en önskan om rimlig komfort och utrymme, då bör du välja ett lättviktstält för 3 personer. Ska du och 3 vänner iväg kan ni med fördel välja ett lättviktstält för 4 personer

 

Välj det bästa tältet för 3 eller 4 personer

När du ska hitta det bästa fyramannatältet är det viktigt att du funderar över vad du vill använda tältet till. Du hittar även olika utgåvor; som tunneltält, kupoltält och så vidare. Dessutom kan det vara stor skillnad i storlek och vikt. Detta trots att tältet ägnar sig till lika många personer. Du behöver därför själv bestämma var och till vad du vill använda ett fyramannatält.

Ett iglotält för 3 personer passar till exempel bäst för den som bara vill ha en sovplats. De är sällan ganska höga, så man kan inte stå inne i tältet. Om ni till exempel är tre eller fyra vuxna som ska iväg tillsammans så finns det inte mycket plats att bo i. Däremot fungerar 4-personerstält riktigt bra om man bara är två på resa eller två vuxna och två barn.

Planerar du att ge dig ut på en äventyrlig vandring eller cykeltur, där packningen helst ska vara så liten som möjligt? Då kan du överväga att kolla in de lätta och funktionella tunneltälten för 4 personer. Om det finns risk för tuffa väderförhållanden är våra kupoltält motståndskraftiga mot vind och väder. Kika efter ett vattenpelartryck på minst 3 000 mm om ditt 4-personerstält ska vara vattentätt i praktiskt taget alla sorters regn

 

Sov gott i ett tremannatält

När man ska bo mitt ute i ingenstans och leva mer primitivt finns det för många en charm med att sova i tält. Speciellt om ditt tält håller hög kvalitet, vilket du självklart får med vårt utbud av tält för tre personer. Drömmer du till exempel om semester på resande fot eller weekendresor är ett lätt och smidigt tält för 3 personer en bra idé. Med ett tremannatält har du det perfekta boendet i naturen för par och små familjer.

I vårt utbud finns de klassiska tälten för sommarfestivaler, mysig camping eller för extrabäddar i trädgården. Behöver du plats för tre personer så titta närmare på exempelvis våra tipitält med ett stort rum. Med en höjd på 170 cm behöver du inte maska dig in i kläderna medan du ligger mellan dina vänner.

En annan fördel med ett tält för 3 personer är att det är otroligt lämpligt för tekniska och krävande vandringar. Är du nybörjare eller saknar en säker bas på festivalen så fungerar tältet också bra. I vårt sortiment kan du hitta ett tält för 3 personer ända ner på 2,8 kg. På så sätt kan du ha ditt tält i den bekväma ryggsäcken, samtidigt som du upplever en alldeles speciell frihet.

 

Hitta ett billigt tre- och fyramannatält hos Outdoor Brands

Oavsett om du vill ha ett tält för 3 personer, ett fyramannatält eller en helt annan storlek – så hjälper vi dig mer än gärna att förverkliga din dröm. Vi har ökat komforten med rymliga tält för hela familjen och du kan därför känna dig trygg när du beställer ditt tält för 3-4 personer hos oss.

Själva älskar vi att vara utomhus och skapa nya minnen med övernattning i naturen. Det gör att vi även ställer höga krav på de tält vi erbjuder. Har du frågor om ett tält för 4 personer eller någon av de många andra tältmodellerna? Då kan du räkna med vår erfarenhet och kunskap inom området. Du är varmt välkommen att kontakta oss här om du har några frågor. Du kan se alla våra utmärkta tält här.

Showing stores closest to
There are no stores.