Vattentäta ryggsäckar

Om du fastnar i ösregn är en vattenavvisande eller vattentät ryggsäck helt optimal. Vi har handplockat de bästa vattentäta ryggsäckarna för utomhus- och vardagsbruk. Hitta en slitstark vattentät ryggsäck för cykling eller en vattentät väska för din nästa resa.

Hur vattentät ska din ryggsäck vara? Läs hur du hittar en bra vattentät ryggsäck längre ner

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Patagonia Black Hole Pack 25 l
  Patagonia Black Hole Pack 25 l
  843,70 kr Ordinarie pris 1 038,70 kr
  Loading stock...
 2. Patagonia Black Hole Duffel 55 l
  Patagonia Black Hole Duffel 55 l
  1 168,70 kr
  Loading stock...
 3. Patagonia Black Hole Duffel 40 l
  Patagonia Black Hole Duffel 40 l
  1 103,70 kr
  Loading stock...
 4. Bergans Ally-ryggsäck med remmar
  Bergans Ally-ryggsäck med remmar
  1 948,70 kr
  Loading stock...

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Hur man hittar en bra vattentät ryggsäck

Först och främst, vad är en vattentät ryggsäck för dig? Är det en väska som ska skydda din dator och papper från sommarens värsta skyfall eller en väska som ska kunna utstå att tappas i vatten? Långt ifrån de flesta ”vattentäta” ryggsäckarna är 100% vattentäta. Det finns helt enkelt väldigt få av dem på marknaden. De som finns är otroligt dyra och ämnar sig för det mesta åt dykare och sportfiskare.

Vilken vattentät ryggsäck du ska välja beror mycket på dina behov. För de allra flesta kommer en ryggsäck i vattentätt tyg, med tejpade sömmar och vattentät dragkedja att klara uppgiften. Trots det guidar vi dig till vad du ska leta efter i en vattentät ryggsäck så att den kan hålla din arbetsdator eller kläder torra inför resan.

 1. Leta efter en ryggsäck utan sömmar eller med tejpade sömmar
  Perfekt vattentäta ryggsäckar har vanligtvis inte sömmar, utan de limmas som en drybag. Så fort det finns sömmar på en ryggsäck kan den inte beskrivas som en 100% vattentät ryggsäck. Kolla därför efter tejpade sömmar när du letar efter vattentäta ryggsäckar. Om du inte har planer på att slänga ryggsäcken i hamnen bör vattenavvisande sömmar förmodligen skydda dina saker.

 2. Välj en vattentät ryggsäck med rullöppning eller vattenavvisande dragkedja
  Samma sak gäller här som med sömmar. Så fort det finns en dragkedja utsätts väskan för vatten. Det finns vattentäta dragkedjor – men de är enormt dyra att tillverka och otroligt stora, vilket gör dem lite klumpiga på ryggsäckar. Om du någonsin har burit en torrdräkt vet du vad vi menar. En vattenavvisande dragkedja är också mer än gott för de allra flesta

 3. Köp en vattentät ryggsäck i vattentätt material
  Se till att materialet är märkt som vattentätt innan du köper en vattentät ryggsäck. Flera vattentäta ryggsäckar har inte vattentätt material i ryggpanelen och botten. Om det är en fördel eller en nackdel beror på hur du använder ryggsäcken och hur mycket det regnar.
  • På ryggen eller i cykelkorgen?
   En ryggsäck med vattentät ryggpanel och botten går att undvika så länge du har den på ryggen och regnet kommer in ovanifrån i normala mängder. Om du däremot tenderar att lägga ryggsäcken i cykelkorgen eller på marken kan det tränga igenom vatten.

  • Aktivitetsnivå kontra nederbörd
   Ska du cykla eller vandra med ryggsäcken på ryggen kan en ryggpanel av ett mindre isolerande material göra att värmen bättre kan ta sig från ryggen. Om du däremot vet att regnet öser ner så är en vattentät ryggsäck av vattentätt material (över hela ryggsäcken) det säkraste valet.

 

Hitta vattentäta ryggsäckar i hög kvalitet

Har du hamnat i ösregn för många gånger? Eller kom regnet för nära din dator att du inte vill ta risken igen? Då gör du rätt i att leta efter en bra vattenavvisande och vattentät ryggsäck. På denna sida hittar du bra vattentäta ryggsäckar från de mest kända friluftsmärkena. Genomtänkt design och materialval som ökar livslängden, vattentätheten och bärkomforten är ett viktigt fokus vid val av vattentäta ryggsäckar. Och så har vi såklart sett till att det finns en vattentät ryggsäck för alla behov.

Behöver du en vattentät ryggsäck för dagsresor med dåligt väder så har vi ett perfekt exemplar från Asivik. Den är en perfekt kompanjon om du ska backpacka i tropiska länder, eftersom den kan packas ihop till måtten 6 x 5 x 10 cm.

Om du ska vandra med en liten vattentät ryggsäck så har Fjällräven ett praktexemplar med bröstband, höftbälte och hög bärkomfort. Väskan är utrustad med en praktisk rullöppning. Det stärker ryggsäckens vattentäta försvar, eftersom vatten inte kan tränga in i toppen genom en dragkedja.

En bra allround, vattentät ryggsäck kan också vara en Black hole-ryggsäck från Patagonia. De gör vattentäta ryggsäckar i flera storlekar från 25-100 liter. Den lilla ryggsäcken på 25 liter är en enormt bra vattentät ryggsäck – oavsett om du behöver den för studier, arbete eller vandring.

 

Vattentät ryggsäck från Patagonia - Se den här

 

Res med en vattentät väska från Outdoor Brands

Oavsett om du behöver en vattentät väska för en storstadssemester eller en vattentät ryggsäck för cykling så är vi säkra på att du kommer att hitta en som uppfyller dina behov. Kontakta oss om du har frågor om vilka cykelväskor som är vattentäta eller vilken vattentät ryggsäck till dator som passar dig bäst.

Om du inte hittar det du söker så se alla våra snygga outdoorryggsäckar här.

Du kan också besöka någon av våra butiker, där vår erfarna personal gärna hjälper dig att hitta en riktigt vattentät väska till din resa.

 

Showing stores closest to
There are no stores.