Tarp och presenning

En presenning är en robust duk som har många användningsområden. Du kan till exempel använda en presenning som bivack eller välja en presenning för skyddat lä. Låter det som något för dig? På Outdoor Brands har vi handplockat kraftiga presenningar och tarps i olika storlekar. Ta en titt på utbudet så du kan hålla dig torr i naturen.

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Presenning 4 x 6 m
  Presenning 4 x 6 m
  128,70 kr
  Loading stock...
 2. Presenning 2 x 3 meter
  Presenning 2 x 3 meter
  50,70 kr
  Loading stock...
 3. Kit-Kat Patrol Long Low Fly / Yttertält/tarp för mark
  Kit-Kat Patrol Long Low Fly / Yttertält/tarp för mark
  4 808,70 kr
  Loading stock...
 4. KIT-KAT Patrol, Floor
  KIT-KAT Patrol, Floor
  1 688,70 kr
  Loading stock...

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Håll dig torr med en kraftig presenning

När du tänker på en presenning tänker du dig förmodligen att täcka till exempel trädgårdsmöbler, ved eller grillen. Många använder också en presenning som skydd för att skydda mot solens strålar. Då spänner du bara presenningen mellan två eller flera fasta punkter.

 

Presenningen är dock särskilt lämpad för camping, vindskydd och festivaler. Då kan du till exempel använda den som överdrag till tältet, så det är bättre skyddat från sol och regn eller som ett alternativ till ett vanligt liggunderlag. Genom att använda en presenning för att täcka tältet får du en större yta för matlagning och vistelse i torrt väder. Hörnen är oftast försedda med presenningsringar så att du enkelt kan fästa den med snören eller pinnar.

 

Vill du ha känslan av att sova under bar himmel? Då kan du köpa våra vattentäta presenningar specialgjorda för ändamålet – nämligen tarps. De är en slags lyxversion av en presenning då de är designade för att ge lä och skydd effektivt. Du kan till exempel använda en tarp för att täcka hängmattan eller för att förlänga tältet. Då fungerar en tarp bra för att skydda sig mot regn och blåst när man vill njuta av naturen. På så sätt kan du nästan sova under bar himmel utan att bli fuktig när daggen faller.

 

Besök även alla våra typer av tält för camping, glamping och vandring.Hitta vattentäta presenningar och presenningar för camping

Hos Outdoor Brands kan du hitta ett fint utbud av effektiva tarps och kraftfulla presenningar som du kan använda som bivack eller till en mysig plats att sitta på i naturen. Våra olika modeller har vanligtvis förstärkande metallringar monterade i kanten. Det gör det lättare för dig att knyta fast dem eller fästa ihop dem med andra presenningar. Dessutom är en kraftig presenning bättre skyddad från solens UV-strålar – och låter mindre vid blåsigt väder.

 

Naturligtvis hittar du även vattentäta tarps för camping och som tält. De är ett riktigt bra alternativ till våra vanliga presenningar – här får du nämligen även praktiska möjligheter att söka lä och skydd för natten, eller om det plötsligt börjar regna rejält. På så sätt fungerar en tarp som en bra nödlösning som inte väger särskilt mycket och du kommer då också nära naturen. Därtill är det bara att tillhandahålla en bra sovsäck och ett skönt liggunderlag för den kalla jorden.

 

Med en tarp till campingen får du inte samma skydd som med ett tält och tarp är ofta dyrare än en grön presenning. Å andra sidan har de fler remmar runt om, vilket ger uppsättningen många fler alternativ. Då är en presenning för camping och tältning ett klokt val när du är iväg ensam, på korta resor eller på sträckor där du inte vet om du ska övernatta. Du får med andra ord en smart och praktisk lösning för vandringen.

 

Behöver du mer bra utrustning för resan i Sverige eller utomlands? Hitta allt från kokkärl, verktyg och ström i vårt stora utbud.Hur man väljer en bra presenning och presenning för bivack

När du ska välja rätt presenning eller tarp till bivack bör du tänka på både storlek, material och vikt. På så sätt kan du vara bättre förberedd på att hålla dig varm och torr. Då blir man heller inte trött i benen för att vikten i ryggsäcken är för tung.

 

Du kan hitta våra presenningar i olika storlekar som 2 x 3 meter, 3 x 4 meter och 4 x 6 meter. Var dock uppmärksam på att säkra presenningen riktigt bra, då vinden lätt tar tag i en stor yta. Med rätt längd och bredd har du tillräckligt med täckning för att passa dina behov. Dessutom kan du välja presenningar ända ner till 250 gram. Den låga vikten är extremt praktisk om du vandrar helt primitivt och ultralätt.

 

Vi rekommenderar att du hittar en kraftig presenning i PVC om den är för utomhusbruk. Du får nämligen en produkt med lång livslängd. Presenningen kan hålla i många år, eftersom PVC har hög slitstyrka. Det låter inte så mycket i blåsigt väder och det är lätt att tvätta. En PVC-presenning är också mycket mer robust och tålig än vanlig plast.

 

Med en presenning eller tarp behöver du vanligtvis också tillbehör. Den ser till att din bivackpresenning stannar där den ska. Hos Outdoor Brands ingår ibland smarta elastiska fästen för att hålla koll på repen. men du kan behöva köpa extra pinnar.


När du väl har valt en bra presenning eller tarp kommer du kunna ligga bra.

Showing stores closest to
There are no stores.