En- till tvåmannatält

Hitta rätt en- eller tvåmannatält för camping, festival och vandring här. Välj ett lätt tvåmannatält för vandringssemestern eller ett vackert tvåmannatält för campingresan.

Är du osäker på om ett tält för 2 personer är rätt storlek? Se fyra tips för att välja rätt tältstorlek nedan.

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Asivik Explorer 2-person tent
  Asivik Explorer 2-person tent
  3 898,70 kr
  Loading stock...
 2. Bergans Super Light Tunnel 1-Persons tält
  Bergans Super Light Tunnel 1-Persons tält
  4 808,70 kr
  Loading stock...
 3. Bergans Super Light Dome 2-personers tält
  Bergans Super Light Dome 2-personers tält
  6 758,70 kr
  Loading stock...
 4. Igloo 4 tält 2-4 personer
  Igloo 4 tält 2-4 personer
  778,70 kr
  Loading stock...
 5. Igloo 3 tält 2-3 personer
  Igloo 3 tält 2-3 personer
  648,70 kr
  Loading stock...
 6. Igloo Monotält 1-2 personer
  Igloo Monotält 1-2 personer
  388,70 kr
  Loading stock...

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Tvåmannatält för alla tillfällen

Kom iväg med rätt En- eller tvåmannatält. Nedan listar vi vad du behöver vara uppmärksam på när du köper ett enmanstält eller tvåmannatält för camping, festival och vandring. Hos Outdoor Brands hittar du små tält för alla ändamål. Välj rätt första gången genom att ta hänsyn till vikt, storlek, förtält, vattenpelartryck med mera.

 

Camping och festival

Ska tonåringen ha ett eget tält på er campingsemester? Eller ska du äntligen sova i tält på festival igen? Hitta ditt nya tält hos Outdoor Brands. Du hittar enkelt ett billigt enmanstält eller tvåmannatält för festivaler och camping, som tål sommarens blöta stunder. Sov tryggt hela natten i vetskap om att regnet inte kan röra dig eller dina tillhörigheter så länge du är skyddad av ditt vattentäta tält.

Det kan vara svårt att välja rätt storlek på tältet för festivalen då det ofta är begränsat med utrymme att slå upp det. Du bör välja ett tvåmannatält om du vill ha plats för en luftmadrass och en stor ryggsäck. Hitta ditt nästa festivaltält här

 

Ditt campingtält eller festivaltält för 2 personer bör vara:

 • Vattentätt - över 2000 i vattenpelartryck
 • Lätt att sätta upp
 • Ha plats till dit/ert liggunderlag
 • Extra utrymme för ryggsäck och utrustning

 

En- till tvåmannatält för vandringssemester

Alfa omega när man ska gå långt i flera dagar är att ha så lite som möjligt på ryggen. På Outdoor Brands har vi ett suveränt tält för 1 person i den ultralätta viktklassen. Den är perfekt för ensamvandring eller om du värdesätter personligt utrymme på resan. Välj ett litet tält för 2 personer i lättvikt. Det lilla tunneltältet från Asivik är ett praktexemplar om du ska på fjällvandring. Välj alltid ett tält i silikonnylon med tältstänger av aluminium. Då är du skyddad mot onödiga kilon på den fronten. Hitta massor av bra erbjudanden på ditt nästa lättviktstält här.

 

Ditt vandringstält för 2 personer bör:

 • Vara lättvikt i silikoniserad nylon
 • Ha tältstänger av aluminium
 • Ha en låg absid till fjällvandringar

 

 

Är ett tält för 2 personer rätt storlek?

Tvivlar du på om ett tvåmannatält är en lämplig storlek? Tänk på människorna och den utrustning du behöver ta med. Finns det plats för allt i ett tvåmannatält? När tält indikerar ett antal personer avser det hur många standardliggunderlag som kan ligga i tältet. I ett tvåmannatält blir det 2 gånger 51 cm brett plus några centimeter. Dubbel bredd på liggunderlaget är faktiskt inte särskilt mycket utrymme – inte alls om du har två luftmadrasser med dig. Mät därför alltid liggunderlaget och jämför den med planlösningen på ditt tält för 2 personer.

Du bör också tänka på integritet och välbefinnande när du köper ett tält. När man spenderar hela dagen tillsammans – i kanske ovana sammanhang – kan det vara skönt att ha gott om plats eller ett litet tält för sig själv på natten. Man kommer oftare närmre varandra när man är på resa, så för vissa är det trevligare med varsitt enmanstält eller ett lite större tält med 2 sovhytter. Vid dåligt väder kan det också vara skönt med lite mer plats för mys och matlagning i lä från regnet.

Välj rätt storlek på tältet:

 1. Mät bredden på ditt liggunderlag och jämför med tältets planlösning
 2. Dubbelkolla att det finns plats för dina ryggsäckar och annan utrustning i förtältet eller innertältet
 3. Väg vikt mot komfort i förhållande till utrymme. Vad är viktigast för dig?
 4. Tänk på välbefinnande och integritet i ditt beslut – överväg två enpersonstält eller sovhytter

 

Vilket tält för 1 eller 2 personer ska jag välja?

Konstruktion och material är nästa sak du behöver tänka på när du köper ett tält. Här är tre saker du kan titta efter när du köper ett tält för 1 eller 2 personer.

Tunneltält – Den avlånga konstruktionen gör det till ett otroligt vindstabilt tält. Ställ in det så att tältet ligger i linje med vinden så rör det sig knappt. Har ett fantastiskt bra förhållande mellan vikt och kvadratmeter för ett tält för 2 personer, när man räknar med den goda vindstabiliteten. Se alla våra tunneltält här.

Iglotält - Kan vanligtvis delas in i två kategorier: camping och expedition. Om du letar efter ett bra och billigt tvåmannatält för vanlig camping så kan du överväga ett iglotält. Om du ska till toppen av Kebnekaise kan du också överväga ett iglotält. Priset är en snabb indikator på vad tältet kan åstadkomma vad gäller vikt, vindstabilitet. Hitta ditt iglotält här.

Silikoniserat nylon är ett suveränt val av tältmaterial. Det är lätt utan att gå utöver rivmotståndet och då är det så vattentätt som ett tält kan bli. Varje tråd är belagd med silikon så att vattnet inte har en chans. Om ett tält för 2 personer i silikoniserad nylon är för dyrt för din plånbok, så bör du leta efter ett tält med runt 2000 i vattenpelartryck.

Se alla våra tält samlade här.

 

Showing stores closest to
There are no stores.