Skolväskor

Gör ditt barn redo för skolstart med en bra skolväska för barn. Hitta populära Fjällräven & Bergans skolväskor för tjejer och killar här. Få exceptionell bärkomfort för ditt barn med en skolväska från Outdoor Brands.

Läs våra tips för att välja den bästa skolväskan för barn nedan.

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Fjällräven Kånken
  Fjällräven Kånken
  1 038,70 kr
  Loading stock...
 2. Fjällräven Tree-Kånken rygsæk
  Fjällräven Tree-Kånken rygsæk
  1 428,70 kr
  Loading stock...
 3. Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  778,70 kr
  Loading stock...
 4. Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  Bergans Aksla 30 ltr. skoletaske / rygsæk
  778,70 kr
  Loading stock...
 5. Fjällräven Tree-Kånken rygsæk
  Fjällräven Tree-Kånken rygsæk
  1 428,70 kr
  Loading stock...
 6. BER 2Go 24L Grey Cars
  BER 2Go 24L Grey Cars
  Specialpris 545,09 kr Ordinarie pris 778,70 kr
  Loading stock...

6 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Så väljer du den bästa skolväskan för barn

Du kan enkelt hitta en bra skolväska för barn om du vet vad du ska titta efter. Ofta har barn själva önskemål om färg eller motiv på skolväskan – men du kan enkelt smalna av alternativen och se till att kvaliteten och ergonomin är i ordning först. Undvik att komma hem med något av dålig kvalitet, och gör ett bra köp av skolväska från början. Nedan hittar du vår egen checklista för att köpa skolväskor för barn.

 

Vilken skolväska?

 1. Välj en ryggsäck med bröstrem och flera fack. Båda delarna hjälper till att fördela vikten jämnare. Det gör ryggsäcken lättare, ökar ditt barns balans och säkerställer en frisk rygg.

 2. Se till att skolväskan inte väger för mycket i sig. Det finns ingen anledning till att tynga ner väskan i onödan. Välj en skolväska som väger max 1 kilo eller 15 % av ditt barns vikt när den är full.

 3. Prova alltid på skolväskor för barn – med vikt och innehåll inuti och med och utan ytterkläder. Väskan ska passa året runt, oavsett om ditt barn har t-shirt eller vinterjacka på sig.

 4. Justera skolväskan rätt så att den sitter rakt och upptill på ryggen. Den får inte sitta nere på rumpan även om de inte bär mycket vikt i ryggsäcken.

Även när det handlar om skolväskor för barn – så är en bra ergonomisk design oerhört viktig, lika viktig som i vandringsryggsäckar för vuxna. Det kan vara så att barn inte väger lika mycket, men deras kroppar växer fortfarande och är dessutom betydligt mindre. På Outdoor Brands sitter vi lyckligtvis inte helt utan kunskap när det kommer till bärkomfort och ergonomisk konstruktion av ryggsäckar och därför hittar du bara bra skonsamma väskor - oavsett om du letar efter en skolväska för förskolan eller 3:e klass.

 

Hitta även skolväskor för tonåringar och vuxna

Är du för stor för barnväskor i skarpa färger så har vi som tur är också många snygga skolväskor för unga och vuxna. Bärkomforten är fortfarande mycket hög men väskornas uttryck har blivit mer eller mindre strömlinjeformat. Du väljer själv hur många extra fickor och små fack du behöver. Vi rekommenderar dock att du väljer en skolväska med datorficka – om du använder en sådan.

Kanske är en retro Fjälräven-ryggsäck den perfekta skolväskan för gymnasiet eller första dagen på universitetet. Den går aldrig riktigt ur modet och är gjord av gedigna material och du kan alltid hitta en Fjällräven-skolväska i den färg du gillar. Se alla våra ryggsäckar och skolväskor för ungdomar, och hitta en praktisk skolväska till din tonåring.

https://outdoorbrands.se/bagage/ryggsackar/backpacker-ryggsackar

Cyklar du eller ditt barn till skolan så är en vattentät svart skolväska från Patagonia en säker hit. Böcker, papper och viktigast av allt dator skyddas från plötsliga nedfall och skurar i en bra vattentät skolväska för vuxna. Se våra vattentäta ryggsäckar i olika storlekar här.

 

Bergans skolväskor i högsta kvalitet

Du hittar alltid Bergans skolväskor i vårt sortiment – för de är inte mindre än världens bästa i våra ögon. Deras kunnande och innovativa inställning till att göra fenomenala vandringsryggsäckar återspeglas i deras produktion av Bergans skolväskor. Du är därmed garanterad ett innovativt bärsystem där rygglängden kan anpassas efter ditt barns växande kropp. Om ditt barn plötsligt skjuter upp i höjden kan du snabbt justera rygglängden så att bärkomforten blir på topp igen.

Bergans tar hänsyn till varierande rygglängd, behov i förhållande till väskans volym och innehållets förväntade vikt i förhållande till ålder och betygsnivå. Oavsett om du letar efter en skolväska till förskolan eller 5:an så finns det en passande skolväska för ditt barns behov. Du hittar Bergans 2Go skolväskor i två olika storlekar, var och en lämplig för en viss åldersgrupp. Indelningen görs såhär:

 • Bergans 2Go ryggsäck på 24 liter är en bra skolväska från förskola till 5:e klass – för barn med en höjd på 110-150 cm.
 • Bergans ryggsäck för barn på 32 liter är en bra skolväska från 3:e till 9:e klass – för barn med en höjd på 125-195 cm.

Se Bergans 2go skolväskor här:

Se alla våra kläder och utrustning från Bergans här

 

Redo för skolstart - bra skolväskor för tjejer och killar

Det är fantastiskt när ens lilla "mini-me" ska välja sin första skolväska till förskolan. Här kan du hitta skolväskor till både tjejer och killar i häftiga och färgglada designs. Skaffa en skolväska med coola enhörningar eller fjärilar, eller du kanske mer gillar bilar och ett kantigt geometriskt tryck på en skolväskan? Du kan vara säker på att ergonomisk konstruktion är i sin ordning, så du kan tryggt låta dem välja hur deras första skolväska till skolstart ska se ut. För de lite större barnen har vi lyckligtvis även skolväskor med en lite mer stilren design.

När du har köpt pennfodral, matlåda, pennor och allt annat till skolstarten så måste du även komma ihåg en bra vattenflaska för barnet - nu måste de nämligen själva se till att få tillräckligt med vätska i sig under dagen. En vattenflaska är ett fantastiskt sätt att göra vatten lättillgängligt för dem. Nalgene gör riktigt bra dricksflaskor för barn. En Nalgene OTF vattenflaska kan användas snabbt och enkelt med en hand - utan att spilla. När det kommer till att diska kan du enkelt slänga den i diskmaskinen utan att skada den.

 

Om det inte följer med så bör du också överväga att köpa ett regnskydd till skolväskan eftersom böcker, papper och telefon sällan blir sig själva igen efter ett ordentligt skyfall. Som tur är kan det enkelt förebyggas med ett litet regnskydd. Du kan ha den i en ficka så att den alltid är redo. Om ditt barn cyklar till skolan eller ofta åker på utflykt med skolan så är risken att hamna i en kraftig regnskur större. Alla Bergens skolväskor kommer med regnskydd. Om du inte har en så kan du snabbt hitta ett skydd till din ryggsäck här.

 

 

Har du fått känsla för en särskild skolväska? Kontakta oss gärna om du har några frågor. Ring oss på + 45 10 00 35 00 — vi sitter redo alla vardagar mellan kl. 10:00 och 15:00. Handlar du online får du fri frakt när du handlar för mer än 495:-. Passar den inte som förväntat har du hela 30 dagars retur. Du är också mer än välkommen till någon av våra butiker nära dig. Vår personal hjälper gärna och ger dig råd, så att du får rätt skolväska och ryggsäck.

 

Hur tung ska en skolväska vara?

Hur tung en skolväska ska vara beror på storleken på ditt barn. Den får väga max 15 % av barnets vikt med innehåll i – det vill säga max 2,85 kilo om ditt barn väger 19 kilo. Försök så gott som möjligt att sträva efter en skolväska som väger under ett kilo i egenvikt.

 

Hur stor ska en skolväska vara?

En skolväska på 15-20 liter är en passande storlek för ett barn i 1:a – 3:e klass. Den får inte vara för bred i förhållande till ditt barns axlar, och får inte väga mer än 15 % av barnets vikt när väskan är full.

 

Hur tvättar man en skolväska?

 1. Testa först att tvätta skolväskan med varmt vatten, mild såpa (färglös) och en svamp
 2. Blötlägg hela väskan i såpvatten och testa ovanstående igen
 3. Kontrollera om väskan kan tvättas i tvättmaskin (fjällräven-väskor får t.ex. inte)
 4. Följ tvättråden eller lägg väskan i en tvättpåse och tvätta den med ett hårt tvättprogram
 5. Tvätta inte väskan tillsammans med annan tvätt i fall den avger färgrester
Showing stores closest to
There are no stores.