Vintersovsäckar

Finns det något bättre än att krypa ner i en varm vintersovsäck efter en iskall dag med goda upplevelser? Utforska vårt sortiment och hitta en bra vintersovsäck av hög kvalitet som snabbt håller dig varm. Oavsett om vill hålla värmen eller hålla dig torr. Hitta din rätta vintersovsäck idag.

8 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Warmpeace Viking 1200 / 195 cm V, dunsovsäck
  Warmpeace Viking 1200 / 195 cm V, dunsovsäck
  4 418,70 kr
  Loading stock...
 2. Warmpeace Viking 900 Wide / 180 cm V, dunsovepose
  Warmpeace Viking 900 Wide / 180 cm V, dunsovepose
  3 768,70 kr
  Loading stock...
 3. Warmpeace Viking 900 195V, dunsovsäck
  Warmpeace Viking 900 195V, dunsovsäck
  3 508,70 kr
  Loading stock...
 4. Warmpeace Solitaire 1000 195V, dunsovsäck
  Warmpeace Solitaire 1000 195V, dunsovsäck
  5 198,70 kr
  Loading stock...
 5. Warmpeace Viking 900 170V, dunsovsäck
  Warmpeace Viking 900 170V, dunsovsäck
  3 248,70 kr
  Loading stock...
 6. Warmpeace Viking 900 180H, dunsovsäck
  Warmpeace Viking 900 180H, dunsovsäck
  3 378,70 kr
  Loading stock...
 7. Warmpeace Solitaire 1000 / 180cm V, dunsovepose
  Warmpeace Solitaire 1000 / 180cm V, dunsovepose
  5 068,70 kr
  Loading stock...
 8. WARM Viking 1200 195V
  WARM Viking 1200 195V
  4 418,70 kr
  Loading stock...

8 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Hoppa in i en härlig och varm vintersovsäck

Föreställ dig att du ligger inne i ett tält eller vindskydd mitt i naturen. Du har precis vaknat. När du tittar ut möts din syn av det vackraste av vinterlandskap. Den härliga upplevelsen är något alldeles speciellt. Tyvärr förstörs den goda upplevelsen snabbt om du har tagit med en gammal sovsäck som inte på något sätt kan hålla dig varm. Istället har du kalla tår och skakar under natten. Vill du slippa frysa på ditt nästa vinteräventyr? Hitta den perfekta vintersovsäcken för dina behov hos Outdoor Brands.

När minusgraderna slår till mot Sverige kan flera av oss tendera att hålla oss inomhus så mycket som möjligt. För de roliga äventyren händer väl bara på sommaren? Faktiskt inte. Om du har packat rätt utrustning för din friluftsupplevelse kan du förlänga ditt äventyr till även de kallaste månaderna i Sverige och utomlands. Nedan är en varm vintersovsäck som är viktig att ta med. Hos oss hittar du både lättviktsklasser, sovsäckar med dun och fiber samt modeller som är resistenta mot fukt. Se fram emot:

 • Sov bekvämt i material som dun och fiber
 • Välj vintersovsäckar med låg vikt
 • Få bra isolering och effektiv andningsförmåga
 • Upplev spännande äventyr året runt

I vårt sortiment får du alltid hög kvalitet. Du kan välja mellan olika storlekar och finner både en dunsovsäck samt fibersovsäck. Välj till exempel en rejäl vintersovsäck från Warmpeace. Där får du ofta ett av marknadens bästa samband mellan vikt, isolering och ekonomi. Sov under klar himmel i någon av våra många vintersovsäckar – helt utan att oroa dig för kalla eller svettiga nätter. Då är du redo att uppleva en vinternatt med stjärnor och får kanske se nysnö precis vid dina fötter.

Se även ett brett utbud av bland annat våra självuppblåsande liggunderlag till dig själv eller dina barn. Hitta annan sovutrustning och campingutrustning här.

 

Så hittar du den bästa sovsäcken för vintern

Vilka vintersovsäckar är bäst och vilken vintersovsäck är värd att tillbringa natten i? Tyvärr är ett korrekt svar inte så lätt. Ändå finns det några viktiga överväganden du åtminstone bör tänka på när det gäller din nya vintersovsäck. På Outdoor Brands har vi mycket erfarenhet av friluftsutrustning. Samtidigt säljer vi inte produkter till dig som vi inte själva kan stå för och du kan därför tryggt lita på våra goda råd. Vi vill att du ska få bästa möjliga upplevelse med våra varma sovsäckar designade för alla slags temperaturer.

Sovsäck med dun

Fördelarna med vintersovsäckar med dun är att du får ett naturmaterial som värmer och isolerar mest i förhållande till hur lite dun faktiskt väger. Samtidigt kommer du att upptäcka att en dunsovsäck i allmänhet inte tar så mycket plats. Detta gör det lättare för dig att bära en vintersovsäck utan att säcken är helt full. Många dunsovsäckar har även en praktisk dragkedja som förhindrar drag och därmed minskar värmeförlusten. Läs mer om dun här.

Medan en dunsovsäck är lätt, luftig och varm, är den ofta dyrare och mindre motståndskraftig mot fukt än fibersovsäckar. Om din dunsovsäck blir blöt kan dunet kleta ihop och därmed förlora sina isolerande egenskaper. Tyvärr tar dun också lång tid att torka. Blir de bara blöta när du är ute på färd kan du alltså riskera att de inte hinner torka igen innan läggdags. Om du har möjlighet kan du hänga upp din dunsovsäck i ett träd och låta den torka helt.

Sovsäck med fiber

Du bör köpa en vintersovsäck med fiber om du vill ha förmånliga priser. Det beror på att en fibersovsäck är billigare att tillverka. Några av de andra fördelarna med att välja denna typ av vintersovsäck är att syntetfibrerna är mer motståndskraftiga mot fukt. Fiberfyllning mycket lättare att tvätta då fibrerna håller fast vid sina isolerande egenskaper i vått tillstånd. Planerar du en resa med möjlighet för mycket regn eller snö? Då bör du överväga en vintersovsäck med fiberfyllning.

Däremot är en fibersovsäck något tyngre än en sovsäck med dun. Det gör att en sovsäck med fiberfyllning både väger och tar mer plats i ryggsäcken än en dunsovsäck med liknande komforttemperatur. Därför måste du ofta kompromissa med den kortare livslängden på din sovsäck och planera kortare resor. Är du beredd att bära på den extra vikten? Då kan du även hitta sovsäckar med fiberfyllning som tål lika extrema temperaturer som dunsovsäckarna.

Få fler goda råd för utomhus- och vintersovsäck

Det är förstås inte bara fyllningar man ska tänka på. Om sovsäcken är för stor kommer du ha svårt att värma upp den. Det blir därför kallt även om isoleringsmaterialet håller värmen. Om du har råkat släpa med en för lång sovsäck på turen kan du knyta ett snöre runt fotänden för att den ska passa bättre i längden. På så sätt kan sovsäcken skapa stillastående luft som värms upp av värmen från din kropp. Se till att du inte är kall när du kryper ner i sovsäcken.

Våra vintersovsäckar finns även i olika längder, så du kan välja den som passar just din kroppsform, oavsett om du är en två meter lång man eller kvinna på 150 cm. Kolla efter den rekommenderade komforttemperaturen på sovsäcken. Kvinnor har nämligen mer värme kring de vitala organen, och därmed högre kärntemperatur än män vars kroppsvärme är mer jämnt fördelad.

Om du föredrar att övernatta i fibersovsäck eller dunsovsäck är såklart upp till dig. Det viktigaste är att du får en bra upplevelse med dem du bryr dig om.

 

Beställ din nya vintersovsäck för dam och herr

Vi hoppas att du har fått bättre koll på hur du väljer den perfekta sovsäcken av hög kvalitet. Vi är nämligen riktigt ivriga friluftsmänniskor. Vi har med största sannolikhet testat just den vintersovsäck som du faktiskt funderar på att köpa. På så sätt kan du vara säker på att dina krav uppfylls. Hitta information om vår e-mail och telefonnummer här på kundtjänst. Beställ din nya vintersovsäck online idag hos Outdoor Brands.

 

Showing stores closest to
There are no stores.