Barnsovsäckar

Det är trevligt att ha med de yngsta i familjen på resa, men för att resan ska bli lyckad krävs att de har rätt utrustning.

Därför har vi tagit fram ett antal barnsovsäckar, så att du alltid kan hitta en bra sovsäck hos Outdoor Brands. Hitta sovsäckar med förlängningsdelar som kan växa med bebisen och mer på denna sida. Funderar du på en sovsäck för vuxna till barnen?

 

1 Artikel

per sida
Sätt stigande sortering
 1. ASIVIK Trekker VarioKid 110-140 CM, barnsovsäck
  ASIVIK Trekker VarioKid 110-140 CM, barnsovsäck
  713,70 kr
  Loading stock...

1 Artikel

per sida
Sätt stigande sortering

Hitta rätt sovsäck för barn

Det ger fantastiska upplevelser när man tar med barnen på resa. Det ger dem möjlighet att utforska och leka i naturen samtidigt som familjens kvalitetstid kan nå helt nya höjder. Detsamma gäller när barnen ska på sin första scout-utflykt och lära sig stå på egna ben. Den erbjuder ett antal nya och spännande utmaningar som hjälper till att forma dem för resten av livet.

Det är dock viktigt att speciellt de första utflykterna i sovsäckar och tält blir lyckade. Annars kan det vara svårt att få igång dem igen. Därför är en bra sovsäck en bra början.

Sovsäckar för barn ska kunna göra saker lite annorlunda än sovsäckar för vuxna. Dels måste de vara kortare, eftersom en sovsäck som är för lång blir svår att värma upp, vilket gör att barnen fryser.

Samtidigt är det bra om de är gjorda så att barnen kan växa i dem och då ska de gärna vara gjorda med fiberfyllning så att de orkar med fukten som kan komma fram under natten.

 

Barnsovsäck i fiber för de minsta

När du köper en sovsäck kan du välja mellan fiberfyllning och dunfyllning. I våra juniorsovsäckar har vi valt att använda fiberfyllning av flera anledningar. Först och främst är fiber billigare än dun. Om barnen har växtvärk finns det en risk att sovsäcken relativt snabbt måste bytas ut igen. Därför är det skönt om du inte lagt ut flera tusen kronor på det. Dessutom är fibersovsäckarna mer motståndskraftiga mot fukt än vad dun är.

Det kan visa sig vara en fördel om olyckan är framme, speciellt för de yngsta barnen. Samtidigt kräver fibersovsäcken mindre underhåll och ska bland annat inte skakas igenom efter användning - för helt ärligt, har barnen skickats ensamma på scoutresa så det är inte säkert att det kommer att hända.

Fibersovsäckar är generellt lite tyngre och tar mer plats än dunsovsäckar, men när det kommer till barnsovsäckar är det något de flesta är villiga att kompromissa med i utbyte mot det låga priset och motståndskraften mot fukt.


Fördelar med fiber

 • Motståndskraftig mot fukt
 • Kräver minimalt underhåll
 • Billigare än dun

Nackdelar med fiber

 • Kortare livstid än dun
 • Tyngre än dun
 • Mindre komprimerbar

Låt deras sovsäck växa med barnet

När det kommer till att hitta den bästa sovsäcken till priset av barn handlar det inte bara om att hitta en sovsäck av bra kvalitet. Det handlar också om att hitta en sovsäck som kan växa med barnet när han eller hon skjuter upp i höjden.

Av den anledningen har vi skapat Asivik Hiker Jr 110-140 barnsovsäck som kan förlängas. Sovsäcken är 110 cm lång, men kommer med ett förlängningsstycke som kan göra sovsäcken 140 cm lång. Detta förlängningsstycke kan enkelt dras av och på efter behov. Därmed kan barnen använda sovsäcken från då de är mycket små tills de är 7-8 år. Därefter kan de byta till Asivik Hiker 3-säsongssovsäck på 160 cm, som passar 7-11-åringarna.

 

Sovsäck för barn med dragkedja på båda sidor - Varsågod!

När man tar med den yngsta i familjen på resa handlar det ofta om att göra det så praktiskt som möjligt. Därför har vi på sovsäcken för de minsta valt att göra en dragkedja på båda sidorna.

Med dragkedja vid båda sidor är det lätt att få med även små barn i väskan och då kan föräldrar på båda sidor komma till om barnet vaknar under natten. Den gör den också lätt att öppna vid blöj- eller klädbyte.

 

Juniorsovsäckar med omtanke för miljön

Man kan bara övernatta i naturen om det faktiskt finns någon natur att övernatta i. Det är därför vi på Outdoor Brands försöker göra våra produkter så miljövänliga som möjligt. Det gör vi inte bara för att vi själva älskar att vistas i naturen, utan också för att vi vill ta hand om den så att våra barn kan njuta av den när de växer upp.

Givetvis är utsidan av våra sovsäckar impregnerade så att de inte suger upp fukt. Det har vi dock gjort utan användning av det miljöskadliga fluorcarbon (PFC), som annars används mycket inom utomhusbranschen. PFC-fri impregnering finns annars nästan uteslutande i de dyraste påsarna, men vi anser att vi alla måste ta hand om miljön.

Showing stores closest to
There are no stores.