Uppblåsbart liggunderlag

Välj ett uppblåsbart liggunderlag för vandringen, där varje gram räknas. Det är också det rätta underlaget för dig om du behöver en hög nivå av liggkomfort och en god natts sömn. Uppblåsbara liggunderlag behöver självklart blåsas upp, vilket kan göras enklare än man tror.

Se alla våra liggunderlag

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Asivik Ultralight 5.0 Regular
  Asivik Ultralight 5.0 Regular
  843,70 kr
  Loading stock...
 2. ASIVIK Camp 5.0 XL
  ASIVIK Camp 5.0 XL
  973,70 kr
  Loading stock...
 3. ASIVIK Airmat3 7.0 XL Primaloft, liggunderlag
  ASIVIK Airmat3 7.0 XL Primaloft, liggunderlag
  1 558,70 kr
  Loading stock...
 4. ASIVIK Camp 10.0 Single (Lake Blue), liggunderlag
  ASIVIK Camp 10.0 Single (Lake Blue), liggunderlag
  1 948,70 kr
  Loading stock...
 5. ASIVIK Airmat3 7.0 Primaloft, Liggunderlag
  ASIVIK Airmat3 7.0 Primaloft, Liggunderlag
  1 428,70 kr
  Loading stock...
 6. Asivik Nuna 5.0 Kids
  Asivik Nuna 5.0 Kids
  648,70 kr
  Loading stock...
 7. ASIVIK Camp 10.0 Double (Lake Blue), liggunderlag
  ASIVIK Camp 10.0 Double (Lake Blue), liggunderlag
  2 858,70 kr
  Loading stock...

7 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Välj ett uppblåsbart liggunderlag till resan

Ett uppblåsbart liggunderlag bör endast fyllas med luft med hjälp av munnen eller en pump. Det kanske skrämmer bort dig, men i gengäld har uppblåsbara liggunderlag en väldigt lätt vikt och riktigt bra komfort. Om du ska ut på en lättviktsvandring, där varje gram räknas eller du värdesätter din sömnkvalitet väldigt högt så behöver du ett uppblåsbart liggunderlag.

Hos Outdoor Brands hittar du uppblåsbara liggunderlag i form av våra populära Airmat 7.0 primaloft och Airmat 7.0 XL primaloft. Dessa är försedda med ett tunt lager Primaloft – ett isoleringsmaterial på insidan som säkerställer en hög isoleringsförmåga. Eftersom underlaget inte har en skumkärna hålls vikten nere, och därför har Airmat liggunderlag ett bra förhållande mellan isolering, vikt och fyllighet.

Se här om du är osäker på vilken typ av liggunderlag du ska ha:


 

Gratis pump för ditt uppblåsbara liggunderlag

Om du har köpt en uppblåsbar dyna kommer du att älska en pump, så du behöver inte blåsa upp den med munnen. Om ni har mer än ett uppblåsbart liggunderlag med er så kan man snabbt tappa andan. Och då är det bara skönt att man snabbt kan göra i ordning lägret för att sova, så att ved kan hittas och det mysiga kan börja. Som tur är så ingår vår smarta Asivik Pumpbag gratis när du köper en Airmat 7.0 Primaloft eller Airmat 7.0 XL Primaloft.

Asivik Pumpbag är en 20 liters drybag som fungerar som en pump för underlaget med hjälp av det smarta ventilsystemet, vilket gör att pumpen enkelt och snabbt kan klickas på och av liggunderlaget. Den väger och fyller minimalt och kan även fungera som drybag för andra redskap när den har klarat av uppgiften. Alternativt kan du välja att köpa till Asivik Super Pump, som också är kompatibel med Asiviks uppblåsbara liggunderlag.

Se hur du blåser upp ditt uppblåsbara liggunderlag här:

 

Så förvarar du ett uppblåsbart liggunderlag

Uppblåsbara liggunderlag som våra Asivik Airmats har lite isoleringsmaterial på insidan i form av Primaloft-fyllning. Detta mår bäst av att liggunderlaget inte ligger särskilt hårt hopvikt under lång tid. Underlaget tar dock inte skada av att förvaras i lätt hopvikt tillstånd. Se till att ditt uppblåsbara liggunderlag är skyddat från vassa föremål och grova ytor så att det inte punkterar under förvaring.

Sist men inte minst är det viktigt att du ser till att all fukt är ute ur ditt självuppblåsande liggunderlag innan du lägger undan det. Fukt är liggunderlagets fiende nummer ett, eftersom det kan mjuka upp materialen på insidan av underlaget. Om du har blåst upp ytan med munnen eller använt den i ett fuktigt klimat är det viktigt att du pressar ur den fuktiga luften när du kommer hem och fyller ytan med torr luft med hjälp av en luftpump innan du lägger undan underlaget.

 

Glöm inte ditt lappningskit!

Risken för punktering finns alltid – oavsett om du äger ett självuppblåsbart eller uppblåsbart liggunderlag. Därför är det en riktigt bra idé att ha med sig ett lappset, om liggytan stöter på en liten vass sten eller glöd från elden. Lyckligtvis är patchning mycket lättare än man kan tro. Så länge du kommer ihåg att ta med patchningen såklart. Självklart ingår ett gratis lappningskit när du köper ett uppblåsbart liggunderlag som Asivik Airmats. Vi har valt detta för att liggunderlaget ska ha en så lång livslängd som möjligt och för att du ska få en bra resa.

Så lagar du ditt uppblåsbara liggunderlag:

 1. Hitta hålet genom att smörja in ditt liggunderlag med såpvatten. Gör det noggrant en bit i taget.
 2. Se till att ytan är torr och rita en liten rund ring runt hålet så att du kan hitta det igen. 
 3. Sätt på en lapp från Asivik Mat Repair Kit över hålet och låt den fästa i 5 minuter.
 4. Blås upp ditt uppblåsbara liggunderlag för natten och sov gott 
 5. När du kommer hem kan du ta av lappen och limma fast den med lämpligt lim (GearAid Seam Grip). Då blir det en permanent lösning och ditt liggunderlag blir så gott som nytt.

TIPS: Använd ett billigt liggunderlag i skum som kan skydda ditt uppblåsbara liggunderlag för att minimera risken för punkteringar.

 

Köp uppblåsbara liggunderlag hos Outdoor Brands

Tveka inte att kontakta oss på Outdoor Brands om du är osäker på vilket uppblåsbart liggunderlag som passar just dig.  Hos oss får du fri frakt vid köp över 495:- Om du har råkat välja fel modell eller vill returnera din order, så har du hela 30 dagars returrätt.

 

Showing stores closest to
There are no stores.